Χώρισε η κολλητή σου; Πώς να τη βοηθήσεις

Πέντε tips για να κάνεις την κολλητή σου να τον ξεπεράσει

χωρισμός

Η πιο στενή σου φίλη έχει μόλις χωρίσει από μια σημαντική για εκείνη σχέση και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το πώς θα της σταθείς. Όμως στην πραγματικότητα δεν πολυξέρεις και πώς να το κάνεις αυτό, γεγονός που σου προκαλεί ανασφάλεια για το αν είναι εκεί όταν εκείνη σε χρειάζεται. Να λοιπόν πέντε σημαντικές συμβουλές για να βοηθήσεις ουσιαστική τη φίλη σου που περνά δύσκολα.

Aυτό είναι το «διαζύγιο» που θα σώσει τη σχέση σου

Δείξε ότι είσαι εκεί

Ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό, ένα girl’s gathering στο σπίτι και το να της στείλεις το αγαπημένο της γλυκό στο γραφείο είναι κινήσεις που μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεση και δείχνουν ότι είσαι δίπλα της στα δύσκολα.

Προγραμματίστε κάτι fun παρέα

Προγραμμάτισε κάτι το οποίο ξέρεις πως αρέσει στη φίλη σας, όπως μια μικρή εκδρομή, ένα ποτό στο αγαπημένο σας στέκι, ακόμη και ένα Σάββατο στα μαγαζιά για ψώνια και καφέ. Με το να της θυμίσεις πόσο όμορφα μπορεί να περνά και χωρίς τη σχέση της, βοηθάς αρκετά στην κατάσταση και στο να απαλύνει ο πόνος.

Άκουσέ την

Μετά από ένα χωρισμό, ίσως η φίλη σου έχει ανάγκη να συζητήσει μαζί σου τι πήγε λάθος, πώς νιώθει και πολλές ακόμη πτυχές της συνθήκης που βιώνει. Σε αυτές τις στιγμές, οφείλεις να είσαι εκεί και να την ακούσεις, χωρίς να τονίσεις λάθη και αστοχίες ή να κατηγορήσεις τον πρώην σύντροφό της σαν τον χειρότερο άνθρωπο στον κόσμο. Το κλειδί είναι η ισορροπία και το νοιάξιμο.

Μην μπεις στη μέση ακόμη κι αν το ζητήσει

Να θυμάσαι πάντα πως δεν πρέπει να εμπλέκεσαι για κανέναν λόγο ανάμεσα στο ζευγάρι, ούτε να επεμβαίνεις στην επικοινωνία του. Ακόμη κι αν η φίλη σου σου ζητήσει να μπεις στη μέση, μεταφέροντας μηνύματα, μην το κάνεις. Θα γίνει όλο χειρότερο για όλους σας. Αντίθετα, προσπάθησε να εμψυχώσεις την ίδια να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Μη την πιέσεις για νέα σχέση ή ραντεβού

Το να πιέσεις να βγείτε για νέες γνωριμίες ίσως δεν θα ήταν και η κατάλληλη κίνηση σε μια περίοδο στενοχώριας και πένθους για το τέλος μιας σχέσης. Όπως και οι ειδικοί προτείνουν, είναι καλύτερο να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μετά από έναν χωρισμό, ώστε σταδιακά να προχωρήσουμε με νέα αντιμετώπιση στις σχέσεις του μέλλοντος.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top