Τελικά, τι συμβαίνει στο μυαλό του όταν είναι ερωτευμένος;

Τι αλλάζει στη συμπεριφορά του αγοριού που σου αρέσει;

Τη δική σου αντίδραση στον έρωτα την έχεις πλέον εμπεδώσει: είσαι διαρκώς αφηρημένη, δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά και συνεχώς ταξιδεύει το μυαλό σου, ενώ η όρεξή σου κόβεται απότομα και τα όνειρά σου είναι μια τρέλα. Τι συμβαίνει όμως στο μυαλό εκείνου, τη στιγμή που ο έρωτας κάνει την εμφάνισή του; Έχουμε όλες τις απαντήσεις.  

The Ick: Τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει τη σχέση σε... χωρισμό;

Χάνει την αίσθηση του χρόνου

Όταν ένας άνδρας ερωτεύεται, ο νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται νορεπινεφρίνη αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να τον κάνει να χάσει την αίσθηση του χρόνου. Συμβαίνει και στις γυναίκες, όμως σε μικρότερο βαθμό.

Αισθάνεται λιγότερο τον πόνο

Όταν υπάρχουν οι λεγόμενες «ορμόνες του έρωτα» στον εγκέφαλο ενός άνδρα, τότε στέλνονται μηνύματα στον νωτιαίο μυελό για να μπλοκάρει τα μηνύματα πόνου πριν αυτά κάνουν το ταξίδι τους και φτάσουν στον εγκέφαλο. Πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά ένας άνδρας πονάει λιγότερο αν είναι ερωτευμένος.

Τελικά, τι συμβαίνει στο μυαλό του όταν είναι ερωτευμένος;

3 τύποι προσωπικότητας που (μάλλον) θα κάνουν ghosting

O εγκέφαλος «απορρίπτει» τα άλλα πρόσωπα

Η ουσία της οξυτοκίνης στον οργανισμό ενός ερωτευμένου άνδρα τον οδηγεί στο να εστιάζει αποκλειστικά σε ένα και μόνο πρόσωπο, αυτό του ανθρώπου που του έχει κλέψει την καρδιά. Είναι μάλιστα γεγονός ότι όσο περισσότερο κοιτά το πρόσωπο με το οποίο είναι ερωτευμένος, τόσο περισσότερη επιθυμία νιώθει για εκείνο, χάρη στις «ορμόνες ευτυχίας» που εκκρίνονται στον εγκέφαλό του.

Νιώθει την ωριμότητα ώστε να αφήσει πίσω κακές συνήθειες

Ο έρωτας κάνει τους άνδρες να αποφασίζουν με μεγαλύτερη ευκολία να αφήσουν πίσω κακές συνήθειες του παρελθόντος, όπως ένας εθισμός στο κάπνισμα και το ποτό, μιας που οι ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο, αλλάζουν τη χημεία που επικρατεί στον οργανισμό. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ωριμότητα ώστε να γίνουν βήματα προς τα μπρος, για να αλλάξουν οι αντικειμενικές συνθήκες στη ζωή του άνδρα και να είναι σε θέση να μπει σε μια νέα σχέση.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top