4 λόγοι που δεν έχεις όρεξη για σεξ

Τι φταίει και δε θες να κάνεις σεξ με τον σύντροφο σου;

Τον τελευταίο καιρό έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν έχεις καθόλου όρεξη για σεξ με τον άνθρωπό σου, γεγονός που σε κάνει να νιώθεις περίεργα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να αισθάνεσαι έτσι και αυτό να σε ανησυχεί, όμως αυτού του είδους οι αυξομειώσεις στη λίμπιντο είναι στην πραγματικότητα μέσα στο πρόγραμμα. Οι λόγοι είναι αρκετοί για αυτό και διαλέξαμε τους βασικούς που μπορεί να ευθύνονται για αυτήν την παροδική μείωση του ενδιαφέροντός σου για σεξ.

4 ζώδια που τα πάνε πάντα καλά στα ερωτικά τους - Είσαι ένα από αυτά;

Έχεις πολύ άγχος

Το άγχος μας εμποδίζει από το να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να κάνουμε το οτιδήποτε άλλο εκτός από overthinking στην καθημερινότητά μας, γεγονός που σίγουρα επηρεάζει και τη λίμπιντό μας. Η προσπάθεια χαλάρωσης μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητη ώστε να ανακτηθεί η διάθεση και να βελτιωθεί και η υγεία της στο σύνολό της.

Έχεις κακή εικόνα για το σώμα σου

Όταν έχεις κακή ιδέα για την εικόνα του σώματός σου είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να αποφεύγεις να κάνεις σεξ. Προσπάθησε να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου, αποδέχοντάς σε με τα καλά σου και τα κακά σου και βελτίωσε την εικόνα που έχεις για εσένα φροντίζοντας την ψυχική και σωματική σου υγεία όπως εσύ μπορείς και χρειάζεσαι. Μπορείς να ζητήσεις από το σύντροφό σου να σου πει πως σε βλέπει! Για να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, σημαίνει ότι του αρέσεις, σωστά;

Δεν έχεις όρεξη για σεξ; 4 συμβουλές για να ανεβάσεις την διάθεση σου

4 λόγοι που δεν έχεις όρεξη για σεξ

Βαρέθηκες μέσα στη σχέση

Το να κάνεις σεξ με τον ίδιο άνθρωπο μπορεί να σε κάνει να βαρεθείς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βαρεθείς τον ίδιο τον άνθρωπο, όμως η ρουτίνα μπορεί να σε οδηγήσει να βαρεθείς να κάνεις σεξ μαζί του έστω παρωδικά. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητείστε από κοινού τρόπους για την επαναφορά της όρεξης στο σεξ, όπως βοηθήματα και παιχνίδια τύπου role playing.

Δεν κοιμάσαι σωστά

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για τη σεξουαλική σου διάθεση, αλλά για τη διάθεσή σου γενικότερα. Εάν τον τελευταίο καιρό δεν κοιμάσαι επαρκώς, τότε αυτή η εξέλιξη επηρεάζει για τα καλά και τη λίμπιντό σου, γι΄ αυτό και οφείλεις να βάλεις την ξεκούραση σε πρώτο πλάνο. Το πρωινό σεξ μπορεί επίσης να επαναφέρει τη λίμπιντό σου και σίγουρα αυτό που θα σου λύσει το πρόβλημα είναι να βάλεις κάποιους κανόνες για το ωράριο του ύπνου σου.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top