Πώς θα λήξεις γρήγορα έναν καυγά με τον σύντροφο σου

Δώσε οριστικό φινάλε στις εντάσεις

Οι καβγάδες δεν είναι άγνωστη έννοια σε μια ερωτική σχέση, ιδιαίτερα όταν είστε καιρό μαζί, και σίγουρα μπορούν να ταλαιπωρήσουν και να διαταράξουν τη μεταξύ σας επικοινωνία. Πώς μπορείς, λοιπόν, να λήξεις γρήγορα έναν καβγά και να μετριάσεις την ένταση που έχει ανέβει για τα καλά; Συνέχισε να διαβάζεις:

Πώς να «ξεκλειδώσεις» τον εαυτό σου στο πρώτο σας ραντεβού

Πάρε μερικές βαθιές ανάσες

Η καλύτερη τακτική για να ακολουθήσεις όταν η κατάσταση είναι τεταμένη μεταξύ σας είναι να αναπνεύσεις. Οι βαθιές ανάσες βοηθούν να επιστρέψει το οξυγόνο στον εγκέφαλό μας, επιτρέποντάς μας να σκεφτούμε πιο καθαρά. Συνεπώς και να λήξουμε τον καβγά μια ώρα αρχύτερα.

Δώστε χώρο ο ένας στον άλλον να κάνετε διάλειμμα

Δίνοντας ο ένας στον άλλο την ευκαιρία να ηρεμήσουμε, ένας καβγάς λήγει συντομότερα και το επόμενο πρωί δεν φαίνεται πια ως κάτι το τόσο σοβαρό. Ακόμη κι αν πρόκειται ωστόσο για μια σοβαρή κατάσταση, μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να το συζητήσουμε εκ νέου, δίχως περιττά ξεσπάσματα.

Χώρισες και σου έχει πέσει βαρύ; Δες πώς θα το(ν) ξεπεράσεις

Άκου πραγματικά τον/την σύντροφό σου

Προσπάθησε να ακούσεις και να δείξεις ότι επεξεργάζεσαι όσα ακούς από τον/την σύντροφό σου και έχε την προσδοκία να πράξει και εκείνος/-η αντίστοιχα. Ακόμη και σε μια διαφωνία οφείλουμε να ακούμε προσεκτικά την απέναντι πλευρά, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Μοιράσου τα συναισθήματά σου

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, μοιράσου τα συναισθήματά σου με ψυχραιμία και διάθεση επίλυσης της κρίσης.

Δούλεψε προς την πλευρά του συμβιβασμού

Αντί να σκεφτείς ποιος θα «νικήσει», δούλεψε προς μία κοινή λύση που θα σας φέρει κάπου στη μέση, ώστε να δοθεί τέλος στην ένταση. Το να δώσεις προτεραιότητα στις ανάγκες της σχέσης σου και όχι στις προσωπικές, θα δώσει λύση στους περισσότερους καβγάδες και θα επιφέρει ισορροπία στη σχέση σας.

Πηγή: allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top