4 αλλαγές που αν κάνεις το ΣΚ θα αλλάξει όλη σου η εβδομάδα

Δοκίμασε τες και δες πόσο θα σε βοηθήσουν

4 αλλαγές που αν κάνεις το ΣΚ θα αλλάξει όλη σου η εβδομάδα

Οι περισσότεροι γεμίζουν το σαββατοκύριακο με προσδοκίες από πράγματα που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν μέσα στις δύο αυτές ημέρες, που τελικά περνάνε σαν νεράκι. Υπάρχουν μερικές αλλαγές στη ρουτίνα του σαββατοκύριακου που αν ακολουθήσεις θα μπροούσαν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και τη διάθεσή σου για τις καθημερινές που είναι πάντα φορτωμένες με περισσότερες ευθύνες και άγχος. 

Πες μου πώς τσακώνεσαι να σου πω τι χαρακτήρας είσαι

Δοκίμασε αυτές που σου προτείνουμε πιο κάτω και δες πώς λειτουργούν σε εσένα: 

1. Να κοιμάσαι (περισσότερο)
Αν δεν έχεις ευχαριστηθεί τον ύπνο μέσα στην εβδομάδα, καλό θα είναι να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο με το να κοιμάσαι! Ένας μεσημεριανός ύπνος δημιουργεί μεγάλα οφέλη στον εγκέφαλο και το σαββατοκύριακο είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνεις.

2. Βγες στη φύση 
Προγραμμάτισε να περνάς λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και 15 λεπτά στη φύση μπορούν να κάνουν μια μετρήσιμη διαφορά στη διάθεση και την οπτική σου.

3 tips για να βρεις τον ιδανικό για εσένα σύντροφο

3. Προγραμμάτισε το φαγητό 
Σκέψου λίγο τι θα ήθελες να φας την επόμενη εβδομάδα, για να γεμίσεις ενέργεια και να τρέφεσαι υγιεινά. Ο λόγος είναι ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών -ιδιαίτερα των υδατανθράκων- έχει αρνητική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου. Μπορεί να δυσκολέψουν τη διατήρηση της εγρήγορσης και την παραγωγικότητα τα απογεύματα.

4. Κάνε κάτι έξω από τα συνηθισμένα
Η ψυχολόγος Serena Simmons εξηγεί ότι η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας έχει σοβαρά οφέλη στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλός μας είναι λειτουργεί με αυτόματο πιλότο τις περισσότερες φορές, ακολουθώντας φθαρμένα νευρικά μονοπάτια από τα οποία σπάνια ξεφεύγουμε. 

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top