Έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς επαγγελματικά

Αν θες να ξεχωρίσεις, βάλτες καλά στο μυαλό σου

συμβουλές για επαγγελματική εξέλιξη

Για να φτάσεις σε υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού, να θυμάσαι ότι η εργασία δεν είναι μόνο θέμα βιοποριστικό. Επαγγελματισμός είναι η συνειδητή δέσμευση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεις, η ικανοποίηση που παίρνεις από την εργασία σου και η επιθυμία να φανείς συνεπής.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να πετύχεις στη δουλειά σου, υπάρχουν 6 συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις: 

Αναζήτησε την εξέλιξη

Όσο ψηλά κι αν έχεις φτάσει, όσα κι αν έχεις κάνει, πάντα θα υπάρχει χώρος για εξέλιξη. Δοκίμασε καινούριες πηγές γνώσης (βιβλία, σεμινάρια, πτυχία) ώστε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να βρεις το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα. Βάλε στόχο να μη βαριέσαι στη δουλειά σου αλλάζοντας τη ρουτίνα σου και δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις. Δες την τωρινή σου εργασία σαν ενδιάμεσο σταθμό από εκεί που ήσουν κι εκεί που θέλεις να φτάσεις.

Θες να έχεις πάντα καλή διάθεση; Aκολούθησε αυτά τα tips

Δείξε την αξία σου

Μην περιμένεις τον εργοδότη σου να δει ότι έχεις κάνει το κάτι παραπάνω. Δώσε του να καταλάβει ότι η εργατικότητα και ο επαγγελματισμός σου είναι αυτός που έχει φέρει το θετικό αποτέλεσμα. Πρώτα θα πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου και μετά θα το δουν οι άλλοι. Πρόσεξε, ωστόσο, μη φτάσεις στο αντίθετο άκρο της αλαζονείας. Και ποτέ μην υποτιμάς την αξία των άλλων.

Γίνε μέλος της ομάδας στην οποία ανήκεις

Ο επαγγελματικός ανταγωνισμός έχει την τάση να σε κάνει εσωστρεφή. Στην πραγματικότητα όμως ο κάθε εργαζόμενος έχει κάτι να προσφέρει στον εργασιακό χώρο. Η συνεργατικότητα φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία αλλά και για τον εργαζόμενο. Η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία βοηθά ώστε να εξελιχθείς και να πετύχεις θετικά αποτελέσματα στη δουλειά σου χωρίς να ανακυκλώνεις προβληματισμούς και αρνητικές σκέψεις. Βρες το ρόλο σου στην ομάδα σου και προσπάθησε να γίνεις καλή σε αυτόν.

Φρόντισε να είσαι ξεκάθαρη στο τι ζητάς

Πολλές φορές περιμένουμε από τους συναδέλφους ή από τον προϊστάμενό μας να μας καταλάβει. Στην προσπάθεια να μη φέρουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση μπαίνουμε εμείς σε αυτή με το να μην επικοινωνούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Από την άλλη, μην κατηγορείς τους άλλους. Αν κάτι στη λειτουργία της ομάδας σε επηρεάζει αρνητικά, βοήθησε κι εσύ να βελτιωθεί. Θυμήσου να μην εκφράζεις τα συναισθήματά σου με ακραίο τρόπο. Μπορείς να εκφράσεις τα πάντα με επαγγελματισμό και οριοθέτηση.

Τρεις τρόποι για να σε ερωτευτεί τρελά!

Χτίσε την καριέρα σου

Αν ζητάς κάτι διαφορετικό, ψάξε να το βρεις και τόλμησε να κάνεις το επόμενό σου βήμα. Μη φοβάσαι ότι θα χάσεις τη σιγουριά του μισθού. Βελτίωσε και επικαιροποίησε το βιογραφικό σου, κάνε έρευνα αγοράς για το τι υπάρχει στον εργασιακό χώρο που θα σε καλύψει και φτιάξε το πλάνο σου. Όταν είσαι έτοιμη, κάνε τη μετάβαση. Μην περιμένεις την «ιδανική στιγμή» για να αλλάξεις επαγγελματική στέγη ή για να ζητήσεις προαγωγή. Δεν υπάρχουν τέλειες συνθήκες, τις συνθήκες τις φτιάχνουμε εμείς.

Μην γκρινιάζεις

Όσοι γκρινιάζουν γίνονται κουραστικοί γιατί συνήθως εστιάζουν στα προβλήματα και όχι στις πιθανές λύσεις. Μην γκρινιάζεις, λοιπόν, για τις πολιτικές της εταιρείας, τις διαδικασίες και τους ανθρώπους, κάνε προτάσεις για θετικές αλλαγές.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top