Tσακώνονται συνέχεια τα παιδιά σου μεταξύ τους; Τι να κάνεις

Τις περισσότερες φορές ο λόγος δεν είναι σοβαρός

τσακωμός παιδιών

Τα αδέλφια τσακώνονται! Άλλα πιο συχνά, άλλα λιγότερο και τις περισσότερες φορές ο λόγος δεν είναι σοβαρός. Τι κάνεις εσύ όμως ως μαμά;

Χρήσιμες συμβουλές για τη πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στο σπίτι

Απότρεψε τον καυγά στο ξεκίνημά του

Μόλις δεις  ότι η κατάσταση ανάμεσά τους μυρίζει «μπαρούτι», μην αφήσεις να γίνει το μπαμ. Πάρε το μεγαλύτερο παιδί στο άλλο δωμάτιο και ζήτησε του να σου εξηγήσει τι έχει συμβεί. Κατόπιν, δώσε στο μικρότερο να απασχοληθεί με κάτι άλλο, σε διαφορετικό δωμάτιο, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Μην παίρνεις το μέρος κανενός

Αυτό είναι ένα λάθος που οι γονείς το κάνουν συχνά. Παίρνουν το μέρος του ενός παιδιά. Ακόμη κι αν αναγνωρίζεις ποιος είναι ο φταίχτης του καυγά, προσπάθησε να παραμείνεις ουδέτερη και να μην πάρετε το μέρος κανενός. Γιατί, έτσι θα δημιουργήσεις έναν μεταξύ τους ανταγωνισμό. 

Απομάκρυνε το ένα παιδί από το άλλο

Όταν ο τσακωμός θα έχει «ανάψει» για τα καλά,  δεν έχεις άλλη επιλογή από το να χωρίσεις τα αδέλφια και να προσπαθήσεις να τα ηρεμήσετε. Ως καλός διαιτητής να είσαι δίκαιη και να μην κάνεις διακρίσεις, όπως είπαμε και παραπάνω. 

Άφησε τα να τα βρουν μόνα τους

Η αλήθεια είναι πως πρέπει κάποια στιγμή τα αδέλφια θα πρέπει να μάθουν να λύνουν μόνα τους τις διαφορές τους. Άφησε τα, λοιπόν, να τα βρούνε μεταξύ τους και μην επεμβαίνεις με την πρώτη φωνή που θα ακούσεις.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top