Χρήσιμες συμβουλές για τη πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στο σπίτι

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μας λέει τι να προσέχουμε

μωρο

Γιορτινές μέρες αυτές που διανύουμε γεμάτες λάμψη στα περισσότερα σπίτια. Όταν όμως συμβιώνουμε με μικρά παιδιά πρέπει να προσέχουμε περισσότερο για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να συμβούν με αναμμένα κεριά και τζάκια. Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μας δίνει τις δικές του προτάσεις για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων κατά την διάρκεια της γιορτής των Χριστουγέννων.

Τι δεν πρέπει να κάνεις με τα παιδιά σου αυτές τις γιορτές

Ας δούμε τι πρέπει να προσέχουμε:

•    Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα.
•    Οι φανταχτερές γυάλινες μπάλες του δέντρου γίνονται εύκολα αιτία τραυματισμού μικρών παιδιών. Ας τις τοποθετούμε ψηλά στο δέντρο.
•    Τα φωτάκια του δέντρου καταλήγουν στην πρίζα προσοχή στις πρίζες και στα ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχει πάντα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
•    Τα παιχνίδια που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης, ας είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών. Θα τα χαρούν περισσότερο!
•    Όσο χαρούμενες και αν είναι οι γιορτινές πλαστικές σακούλες, μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν με αυτές, αν βάλουν μέσα το κεφάλι τους, υπάρχει φόβος ασφυξίας.
•    Προσοχή στις καραμέλες για τα μικρά παιδιά, μπορούν εύκολα να πνιγούν.
•    Τα οινοπνευματώδη και τα προϊόντα του καπνού να βρίσκονται πάντα εκεί που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά, για να αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις.
•    Ποτέ τα παιδιά στην κουζίνα χωρίς επίβλεψη, προσοχή στις καυτές επιφάνειες και μην ξεχνάμε, το χερούλι της κατσαρόλας να μην εξέχει.
•    Μέρες διακοπών. Χαρούμενα παιδιά στο σπίτι γεμάτα ζωντάνια. Προσοχή στις μπαλκονόπορτες και στα γυάλινα τραπέζια προς αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.
•    Στις γιορτές έχουμε αγορές και πολυκοσμία. Όταν βγαίνουμε με τα παιδιά μας να τα κρατάμε πάντα από το χέρι, από την μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

Χαρούμενες γιορτές χωρίς λαχτάρες !!

Tέσσερις τρόποι να κρατήσεις το παιδί σου απασχολημένο σπίτι

Τι είναι το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»:

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σκοπό να συμβάλει στην καθοριστική μείωση των Παιδικών Ατυχημάτων και των συνεπειών τους. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» το Σωματείο πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. 

Σε περιοχές εκτός Αττικής, αποστέλλονται τα ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων. 

Τις παρουσιάσεις για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 48.000 παιδιά και 3.000 εκπαιδευτικοί και γονείς. Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο στο 210-6741 933 ή στο info@pedtrauma.gr.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top