Πότε η ευτυχία μπορεί να σου κάνει κακό

Φρόντισε να μη σου γίνει εμμονή

ευτυχία

Τι θέλουμε όλοι σε αυτή τη ζωή, να είμαστε ευτυχισμένοι. Έχεις αναλογιστεί όμως αν κυνηγάς την ευτυχία με όποιο κόστος, στο τέλος σου κάνει μόνο κακό, παρά καλό.

Όταν η ευτυχία γίνεται αυτοσκοπός, όταν θέλουμε να είμαστε εμείς καλά, ανεξάρτητα από τίμημα, χωρίς να νοιάζομαστε ποιον πληγώνουμε στη διαδρομή, στην τελική μόνο ευτυχισμένοι δεν θα γίνουμε. 

6 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν το δεύτερο lockdown

Καμιά φορά, όταν το μόνο που μας νοιάζει είναι να είμαστε ευτυχισμένοι, γίνομαι εγωϊστές και εγωκεντρικοί. Δεν κάνω αυτό που πρέπει, άσχετα αν είναι για το γενικότερο καλό, γιατί πολύ απλά εμένα δεν με κάνει ευτυχισμένο.

Τέσσερα tips για να μάθεις να σκέφτεσαι θετικά

Επίσης, όταν οι άνθρωποι βιώνουν έντονη ευτυχία, δεν μπορούν να είναι δημιουργικοί και χάνουν την ικανότητά τους να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους. Και αυτό γιατί είναι λιγότερο πιθανό να διερευνήσουν νέες δυνατότητες και να πάρουν ρίσκα.  

Το παν είναι να θες να είσαι ευτυχισμένη, τόσο εσύ, όσο και οι γύρω σου, εστιάζοντας σε υγιείς συμπεριφορές. Χρειάζεται να υπάρχει μια συναισθηματική ισορροπία. Δεν μπορείς να βιώσεις την ευτυχία με κόστος τα αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμός, θλίψη, ενοχή. Η συναισθηματική ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top