Οι λόγοι που δεν πρέπει να παραλείπεις το lunch break στη δουλειά

Γιατί δεν πρέπει να το κάνεις άλλο πια;

lunch break

Το lunch break, ελληνιστί μεσημεριανό διάλλειμα, μοιάζει με μια συνήθεια των σχολικών σου αναμνήσεων, που δεν φρόντισες να τηρήσεις καθώς ξεκίνησες να εργάζεσαι όλη μέρα. Έρευνες έχουν δείξει πως το 79% των εργαζομένων, σπάνια κάνει διάλλειμα το μεσημέρι, ενώ ένα επίσης μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιεί αυτή την ώρα για να συνδεθεί στα social media ή να ολοκληρώσει βιαστικά τα καθήκοντά του. Το πόσο λανθασμένη, για την σωματική αλλά και ψυχική υγεία, είναι αυτή η τακτική δεν χρειάζεται καν να το αναφέρω καθώς τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Θέλεις να «χτίσεις» μία δυνατή φιλία; Τι να κάνεις

Το να παραλείπεις να κάνεις ένα κανονικό διάλειμμα στην μέση της ημέρας

Όταν εργάζεσαι από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, για να ανακτήσεις και πάλι δυνάμεις αλλά και να βρεις την όρεξη που σου λείπει, σε οδηγεί αναπόφευκτα και πολύ σύντομα σε burnout, ενώ στο τέλος της ημέρας νιώθεις πλήρως εξαντλημένη. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως από το μεσημέρι και μετά παύεις να είσαι παραγωγική ενώ τα επίπεδα άγχους χτυπάνε κόκκινο, αφού δεν έχεις τις απαραίτητες δυνάμεις να ανταπεξέλθεις στις εργασιακές σου υποχρεώσεις, όπως θα ήθελες. Επειδή λοιπόν, η σωματική και ψυχική υγεία πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία, να μερικοί καλοί τρόποι να εντάξεις το lunch break και πάλι στην καθημερινή σου ρουτίνα, για να αποκτήσουν και πάλι νόημα τα απογεύματά σου.

Πάρε το lunch break σου για να ακούσεις κάτι ευχάριστο

 Ναι την ώρα που θα απολαμβάνεις σπιτικό φαγητό που θα έχεις ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα, βάλε τα ακουστικά σου και άκου την μουσική που σου αρέσει, το αγαπημένο podcast που θα σου φτιάξει την διάθεση ή κάνε μια ευχάριστη συζήτηση, γνωρίζοντας καλύτερα τους συνάδελφους σου (απέφυγε να ανοίξεις κουβέντα για τα προβλήματα σας).

Χώρισες; Ποια είναι η επόμενη μέρα

Επικεντρώσου στο γεύμα σου

 Πάρε τον χρόνο σου, να γευματίσεις. Αυτό σημαίνει μην φας στο πόδι, γρήγορα και πρόχειρα ενώ κατά την διάρκεια του γεύματος σου, επικεντρώσου σε αυτό που τρως, απομακρύνοντας κάθε άλλη σκέψη που μπορεί να σε προβληματίσει.

Χρησιμοποίησε το lunch break σου, για να γυμναστείς

 Αν δεν βρίσκεις χρόνο για γυμναστική μέσα στην μέρα, καιρός να την δημιουργήσεις. Ασφαλώς και δεν προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο ή είναι τρελό να αρχίσεις τις κάμψεις στο γραφείο, όμως μπορείς να κάνεις έναν περίπατο στο κοντινότερο πάρκο ή έστω στο τετράγωνο.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top