Eφτά σημάδια που δείχνουν πως είσαι σε σχέση που δε σε ικανοποιεί

Τι να κάνεις αν θέλεις να σώσεις την κατάσταση

ζευγάρι σχέση

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες. Ξεκινάνε με έναν τρόπο, αλλά καθώς εξελίσσονται μεταβάλλονται και μπορεί να μη θυμίζουν την αρχική τους μορφή. Όταν δεν είσαι ευχαριστημένη στη σχέση σου αισθάνεσαι ότι έχεις κολλήσει σε κάτι που δε σε ικανοποιεί, αισθάνεσαι ότι είσαι παγιδευμένη. Μερικές φορές είναι δύσκολο να πεις τι ακριβώς δε σε ικανοποιεί και τι χρειάζεται να αλλάξει. Μερικές φορές είναι εύκολο να κάνεις μια συζήτηση με τον σύντροφό σου και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Άλλες φορές χρειάζεται να αλλάξεις σύντροφο.

Αυτά είναι τα ζώδια που δε ζητούν ποτέ συγγνώμη

Αν νιώθεις κολλημένη στη σχέση σου, πρέπει να κοιτάξεις στον καθρέφτη, να δεις το χαμόγελό σου και να θυμηθείς ότι σου αξίζει να είσαι έτσι κάθε μέρα! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να είσαι καλά. Εδώ σου παρουσιάζω 7 σημάδια που δείχνουν ότι κόλλησες σε μία σχέση που δε σε ικανοποιεί:

Δε σε ικανοποιεί η ζωή στο σπίτι

Αν κάθε μέρα σκέφτεσαι «ωχ, θα γυρίσω σπίτι και θα τον/τη βρω εκεί» ή αν με το που μπαίνεις σπίτι θέλεις να ξαναβγείς για να αποφύγεις μία σύγκρουση, έναν καβγά ή απλώς τον/τη σύντροφό σου και την κακή του διάθεση, αυτό είναι μία σοβαρή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν θέλεις να είσαι διαρκώς μόνη/ος σου ή με παρέα, χωρίς τον/τη σύντροφό σου, αυτό είναι μία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση.

Δε νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου

Θυμάσαι πόσο όμορφα σε έκανε να νιώθεις για τον εαυτό σου, για το ότι είσαι «εσύ», το ένα και μοναδικό και σπέσιαλ άτομο στη ζωή του/της; Θυμάσαι πόσα πράγματα ανακάλυψες για εσένα όταν ξεκίνησες αυτή τη σχέση; Αν όλα αυτά χάθηκαν, αν ο/η σύντροφός σου δε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, δε σου δείχνει ότι αξίζεις, δεν εκτιμάει τι άνθρωπος είσαι, αυτό είναι δικό του/της πρόβλημα, όχι δικό σου!

Το σημαντικό όμως σε μία σχέση, ερωτική ή φιλική, είναι να είσαι ο εαυτός σου. Να νιώθεις καλά με το ποια είσαι, με την εσωτερική και την εξωτερική σου εμφάνιση, με αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες, αυτά που νιώθεις, με το σώμα σου, με τις επιλογές σου στο ντύσιμο, με όλα αυτά που κάνουν εσένα να είσαι «εσύ».

Δεν εμπιστεύεσαι τον/τη σύντροφό σου

Η εμπιστοσύνη έχει πολλά πρόσωπα. Δεν εμπιστεύεσαι τον/τη σύντροφό σου για το αν σε αγαπάει, αν θέλει το καλό σου, αν τα κίνητρά του είναι από νοιάξιμο και ενδιαφέρον για εσένα. Δεν εμπιστεύεσαι τι κάνει έξω από τη σχέση σας: αν έχει παράλληλη σΑν φοβάσαι μέσα στη σχέση σου, αυτό είναι πολύ κακό σημάδι. Μπορεί να φοβάσαι τις αντιδράσεις του άλλου, τον κακό του τρόπο, τα νεύρα του, τα ξεσπάσματα που έχει για το παραμικρό, την κακή του διάθεση, το πώς θα σου μιλήσει… Μπορεί να φοβάσαι ότι θα σε ειρωνευτεί, ότι θα σε υποτιμήσει, ότι θα αδιαφορήσει. Ο φόβος δείχνει ότι η σχέση τελικά δε σε ικανοποιεί, ότι έχεις παγιδευτεί σε κάτι που δεν είναι αυτό που αναζητούσες.χέση ή αν «παίζει» με διάφορα άτομα στα σόσιαλ μίντια. Το χειρότερο όμως είναι πως -αν είχες ένα ζήτημα τεράστιας σημασίας- δεν πιστεύεις ότι ο/η σύντροφός σου θα σου στεκόταν, οπότε δεν υπολογίζεις στη βοήθεια ή συμπαράσταση του/της. Και αυτή είναι δυστυχώς η απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης.

Φαντάζεσαι μια πιο χαρούμενη ζωή χωρίς τον/τη σύντροφό σου

Αν διαρκώς φαντάζεσαι μία ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή που δε συμπεριλαμβάνει τον/τη σύντροφό σου, αυτό επίσης είναι σημάδι ότι δεν ικανοποιείσαι από τη σχέση σου. Έχεις κολλήσει σε κάτι που δε σου αρέσει, δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σου, αλλά παραμένεις.

Έχεις περισσότερη αγανάκτηση και λιγότερη αγάπη για τον/τη σύντροφό σου
Μπορεί κάποτε να υπήρχε αγάπη και έρωτας. Ίσως έγιναν διάφορα άσχημα, ίσως η ζωή σας πήρε και τους δύο από κάτω… Ίσως πάλι ο/η σύντροφός σου να σου έδειξε το χειρότερο πρόσωπό του, κάτι που σου έκρυβε στην αρχή του έρωτα σας. Ίσως πάλι να άλλαξε σταδιακά η συμπεριφορά του/της και αυτό να σε ενοχλεί, αλλά να μην αλλάζει. Αν λοιπόν έχεις περισσότερη αγανάκτηση και λιγότερη αγάπη για τον/τη σύντροφό σου, αυτό είναι σημάδι ότι έχεις κολλήσει σε μία σχέση που σου είναι «λίγη».

Κυνηγάς συναισθήματα από το παρελθόν

Αν συνέχεια αναπολείς το παρελθόν, το πώς ήταν η αρχή της σχέσης σας, ή αν θυμάσαι παλιούς σου έρωτες και αυτό είναι σημάδι ότι δε βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Αν διαρκώς λες «μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο όμορφα όσο και πριν» ή επιθυμείς να ξαναγύριζες σε κάποια άλλη φάση της σχέσης σου, τότε υπάρχει κενό μέσα σου. Το παρόν σου δε σε ικανοποιεί. Δεν είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος.

Δείτε περισότερα στο asibiliou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top