O σκύλος σου γαβγίζει συνέχεια; Εύκολα tips για να τον κάνεις να σταματήσει

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νόμιζες

σκύλος γάβγισμα

Ο έλεγχος του ηχητικού επιπέδου του σκύλου σας είναι ένα σημαντικό μέρος του να είσαι ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης. Έτσι κι αλλιώς, το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό και όχι μόνο για εσένα αλλά και για τους γείτονές σου.

Ορίστε ορισμένες συμβουλές για το πώς να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου να είναι ήσυχος:

•  Κάθε φορά που ο σκύλος σου γαβγίζει σε έναν περαστικό και αφού έχει γαβγίσει για λίγα δευτερόλεπτα, επαίνεσέ τον για την προσπάθεια του να σε ενημερώσει για τον "ξένο" και μετά, ζητήστε του να ΗΣΥΧΑΣΕΙ. Αν σταματήσει να γαβγίζει και παραμείνει ήσυχος, επαίνεσε τον. Ίσως χρειαστεί να του δείξεις ένα νόστιμο μεζέ για να τον βοηθήσεις να συγκεντρωθεί σε και να ηρεμήσει. 

Πώς να μάθεις στον σκύλο σου να μην τρώει ό, τι βρίσκει

•  Αν ο σκύλος συνεχίσει να γαβγίζει, αύξησε την ένταση της φωνής σου ή χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος για να ενισχύσεις την εντολή σου, αλλά επαίνεσε τον μόλις αυτός ησυχάσει.

•    Θα χρειαστεί αρκετές επαναλήψεις αλλά καθώς περνάει ο καιρός, αύξησε τον χρόνο κατά τον οποίο θέλεις ο σκύλος σου να είναι ήσυχος. Τέλος, ίσως σου φανεί χρήσιμο να μετράς τα δευτερόλεπτα όση ώρα προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή του σκύλου σου από τον περαστικό όταν τον πάτε βόλτα.

•    Πάντα να είσαι συνεπείς στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Πολλές προσπάθειες εκπαίδευσης του σκύλου αποτυγχάνουν εξαιτίας της ασυνέπειας εκ’ μέρους του εκπαιδευτή.

•    Ποτέ μην επιπλήττεις το σκύλο κάθε φορά που γαβγίζει. Να τον επιπλήττεις μόνο επειδή παράκουσε την εντολή σου να είναι ήσυχος. Αλλά μόλις υπακούσει, επαίνεσέ τον θερμά!

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top