Έχεις εξάρτηση από το κινητό σου; Πώς να απαλλαγείς

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις

εξάρτηση από το κινητό

Θα ξεκινήσω υπενθυμίζοντας τον απλό αλλά μάλλον αρκετά σύνθετο για πολλούς ορισμό της λέξης «διακοπές», αφού όπως φαίνεται δύσκολα μπορούμε να τον ακολουθήσουμε κατά γράμμα, όσο και αν το θέλουμε. Με λίγα και περιεκτικά λόγια, οι διακοπές είναι οι μέρες εκείνες του χρόνου που περιμένουμε οι περισσότεροι πως και πως, προκειμένου να «διακόψουμε» συνήθειες και υποχρεώσεις της καθημερινότητας, οι οποίες μας γεμίζουν άγχος. Αυτό που ζητάμε είναι να περάσουμε κάποιες μέρες ηρεμίας και χαλάρωσης, κάνοντας αυτά που μας αρέσουν είτε μόνοι, είτε παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα.

Tα ψέματα που λέει κάποιος ανάλογα με το ζώδιό του

Ως ένα βαθμό το επιτυγχάνουμε, όμως τι σημασία έχει, όταν γύρω σου όλα μοιάζουν τόσο καλοκαιρινά και εσύ το μόνο που κάνεις είναι να τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου. Μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται ακόμα και στις διακοπές και όμως προκαλεί πολύ περισσότερο άγχος από όσο νομίζεις. Το challenge θα ήταν να το αφήσεις σπίτι, πριν φύγεις για το νησί, όμως για να μην θεωρηθώ υπερβολική και επειδή οι «κακές» συνήθειες κόβονται σταδιακά (όταν υπάρχει θέληση), ήρθε η ώρα να το πάμε βήμα βήμα.

Ζήσε την στιγμή και όχι για την φωτογραφία

Κλισέ αλλά συμβαίνει συνέχεια (μην το αρνηθείς). Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσδιορίσεις με τι εσύ νιώθεις καλυτέρα. Θα απολαύσεις αυτή την απίστευτη θέα με τα καταγάλανα νερά ή θα την φωτογραφίζεις συνεχώς, προκειμένου να συγκεντρώσεις περισσότερες αντιδράσεις στα social media; Ιδού η απορία……..

Πότε μία σχέση έχει λιγότερες πιθανότητες να αντέξει;

Slide to power off 

Υπάρχει ένα μαγικό κουμπί σε κάθε κινητό, που το απενεργοποιεί. Αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ συνήθως είναι στην πλαϊνή πλευρά του κινητού σου. Ασφαλώς και δεν εννοώ να το έχεις μόνιμα κλειστό, όμως δοκίμασε όταν είσαι στην παραλία ή όταν απολαμβάνεις ένα ωραίο δείπνο, μόνη ή με παρέα. Στόχος σου είναι η λιγότερη χρήση αυτού και όχι η απόλυτη αποκοπή σου.

Αυτά είναι τα έξι ζώδια που μπορούν να βγάλουν εύκολα χρήματα

Κάθε αρχή και δύσκολη

Σίγουρα στην αρχή θα σου φανεί δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Είναι φυσιολογικό, όταν έχεις μάθει να ζεις με αυτό 24/7. Αν παρόλα αυτά, αποφάσισες φέτος να κάνεις την διαφορά στις διακοπές σου και να δεις πως είναι να ζεις χωρίς ένα μόνιμο άγχος, δώσε το σε κάποιον άλλον από την παρέα να στο κρατήσει. Μπορείς να του το ζητήσεις ώστε να τσεκάρεις αν έχεις κάποιο απρόοπτο, όμως περιορίσου σε αυτό και όχι με το να κάνεις ατέλειωτο scroll down στο Instagram.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top