Το παιδί σου δεν βγάζει το δάχτυλο από το στόμα; Υπάρχει λύση!

Δες τι πρέπει να κάνεις για να κόψει την κακιά συνήθεια!

παιδί δάχτυλο στο στόμα

Τι γίνεται όταν ένα παιδί προσχολικής ηλικίας συνεχίζει να βάζει το δάχτυλο στο στόμα;

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να παρατηρήσεις σε ποιες περιπτώσεις το κάνει. Συνήθως αυτό συμβαίνει στον ύπνο ή όταν βλέπει τηλεόραση.

Πρώτες διακοπές με τα παιδιά; Τι να κάνεις για να πάνε όλα καλά

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξηγήσεις με ήρεμο τρόπο στο παιδί γιατί είναι λάθος να συνεχίζει τη συγκεκριμένη συνήθεια. Αν με την επιχειρηματολογία δε δείξει να προβληματίζεται, επικαλέσου την ηλικία του. Πες του δηλαδή "είναι ωραίο για ένα μεγάλο παιδί όπως εσύ να βάζει το δάχτυλο στο στόμα;". Με το να του πείτε αυτή τη φράση δε σκοπεύετε να του δημιουργήσετε ενοχές, αλλά να το "χτυπήσετε" στο φιλότιμο.

Από την άλλη μεριά, προσπάθησε να αντιληφθείς αν κάτι το αγχώνει ή το προβληματίζει και καταφεύγει στο πιπίλισμα του αντίχειρα για να χαλαρώσει. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, βρες τους τρόπους να βγάλει από το μυαλουδάκι του αυτό που του δημιουργεί άσχημη ψυχολογία.

baby

Τα οφέλη του να μεγαλώνουν τα παιδιά μας μ' έναν σκύλο στο σπίτι

Μια τελευταία πρωτοβουλία, η οποία δίνει προσωρινά μόνο αποτελέσματα είναι να αποσπάσεις την προσοχή του παιδιού με κάτι άλλο όταν είναι έτοιμο να βάλει το δάχτυλο στο στόμα.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που το παιδί σου δεν έκοψε τη συγκεκριμένη συνήθεια όταν έπρεπε, είναι απαραίτητο να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top