Μήπως η σχέση σας προχωρά πολύ γρήγορα;

Χρήσιμες συμβουλές για να... ελαττώσετε ταχύτητα!

ερωτευμένο ζευγάρι

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Κύρκου

Ο ενθουσιασμός και ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι από τα πιο συναρπαστικά συναισθήματα που βιώνει ποτέ κανείς σε μια νέα πολλά υποσχόμενη γνωριμία. Ειδικά τον πρώτο καιρό, όταν καταφέρνει η απλή «συμπάθεια» να εξελιχθεί σε σχέση και ο ένας δεν χορταίνει τον άλλον, τα πάντα γύρω σου μοιάζουν πιο όμορφα, πιο γλυκά και ρομαντικά. 

Τα σημάδια που προδίδουν τον έρωτά σου!

Εμ, έτσι είναι ο έρωτας και αυτοί που τον ζουν στα άκρα έχουν βρει το νόημά του. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη κατηγορία των ερωτευμένων, οι οποίοι μάλλον τυφλώνονται παράφορα, χάνοντας λίγο την αίσθηση του χρόνου και προσπερνώντας βασικά βήματα που απαιτούνται στην αρχή κάθε νέας σχέσης. Θα μου πεις, ο ρυθμός που βαδίζει η σχέση εξαρτάται από τον άνθρωπο αλλά και τα πιστεύω του, όμως παρόλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις που υποδηλώνουν πως η σχέση σου τρέχει πιο γρήγορα από εσένα, με αποτέλεσμα να μην την «προλαβαίνεις». Θέλω να πω, πως είναι σημαντικό να υπάρχει ο ενθουσιασμός, όμως να ελέγχεται κατά μια έννοια και φυσικά να γίνεται κάθε πράγμα στο καιρό του, που λένε και οι παλιοί.

Μήπως, λοιπόν, η σχέση σου παρά πάει γρήγορα γιατί:

Δεν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Ασφαλώς και κάθε νέα σχέση απαιτεί χρόνο, ώσπου να γνωριστείτε καλύτερα. Όμως, αν βρίσκεστε συνέχεια, κάνετε (σχεδόν) τα πάντα μαζί, έχετε γίνει αχώριστοι κατά κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα να νιώθεις πως παραμελείς τον εαυτό σου και τις δικές σου ανάγκες αλλά έχεις και τις φίλες σου να παραπονιούνται για zero επικοινωνία, μάλλον κάτι τρέχει και σίγουρα αυτό είναι η σχέση σας!

Οι καλοί κι οι κακοί τρόποι του χωρισμού!

Κανονίζετε από τώρα διακοπές για το επόμενο καλοκαίρι. Είστε δεν είστε ένα μήνα μαζί και ξαφνικά οι συζητήσεις σας έχουν προσπεράσει το τώρα και φτάσατε να κάνετε σχέδια για το μέλλον. Η γιαγιά μου (πολύ σοφή γιαγιά) έλεγε «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει», όποτε χωρίς να τον γνωρίζεις απόλυτα καλά, πως μπορείς να κανονίζεις κάτι τόσο μακρινό; Πρόσεχε μόνο μην σκοντάψεις στο παρόν.

Δεν υπάρχουν όρια εδώ, μωρό μου. Έχεις αφεθεί και εκείνος σε «καθοδηγεί». Δεν εκφράζεις πραγματικά τι σου αρέσει και τι όχι, δεν θέτεις όρια σε συμπεριφορές. Σίγουρα τον πρώτο καιρό, θέλεις να είσαι περισσότερο αρεστή, όμως όταν χάνεις τον εαυτό σου, χάνεται και το νόημα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Τέσσερις τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά σου

Γνωρίζεις αναλυτικά το γενεαλογικό δέντρο του και όχι μόνο. Έχεις γνωρίσει τους πάντες, από κολλητούς και γονείς μέχρι κάτι τριτοτέταρτα ξαδέρφια από το χωριό. Ναι σύμφωνοι να γνωρίσετε ο ένας το στενό περιβάλλον του άλλου, αλλά με κάποιο ρυθμό. Καλά καλά δεν γνωρίζεστε μεταξύ σας, τη γνωριμία με τις γιαγιάδες του, τι τις θέλετε;

Απόλαυσε τον ενθουσιασμό του πρώτου καιρού, χωρίς να σε αγχώνει τι θα γίνει μετά, γιατί πολύ απλά έτσι χάνεις και το τώρα! Μείωσε, λοιπόν, ταχύτητα και δώσε χώρο και χρόνο στη σχέση!

Πηγή: AllYou

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top