Koρωνοϊός: Πώς επηρέασε τις εργαζόμενες μαμάδες

Σε αντίθεση με τους άντρες που δεν άλλαξαν τίποτα στη ρουτίνα τους

κορωνοϊός

Αν δούλευες το διάστημα της καραντίνας στο σπίτι με τα παιδιά σε έξαλλη κατάσταση ένεκα της κλεισούρας, μόνο εσύ ξέρεις πώς πέρασες. Ενδεχομένως ακόμη να εργάζεσαι από το σπίτι μαζί με τα καμάρια σου, που όσο και αν χαίρεσαι που περνάς περισσότερο χρόνο μαζί τους, η αλήθεια είναι πως η καριέρα σου επηρεάστηκε και μάλιστα πολύ. Γιατί όσο εσύ αφιερωνόσουν στα παιδιά και το νοικοκυριό, οι άντρες συνάδελφοί σου εστίαζαν στην καριέρα τους, και όπως πολύ σωστά αντιλαμβάνεσαι, εάν υπάρξουν περικοπές ή απολύσεις στη δουλειά σου, εσύ είσαι σε πιο ευάλωτη θέση.

Eίκοσι tips για να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία

Σε αυτό το αντικείμενο εστίασαν και οι έρευνες, στις εργαζόμενες μητέρας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που όλες είχαν ένα κοινό: Δυσκολεύτηκαν να καταφέρουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, να φροντίσουν τα παιδιά και, ταυτόχρονα, το νοικοκυριό.

Σε αντίθεση με τους συζύγους τους, που από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, εργάζονταν σχεδόν πέντε φορές περισσότερο, προχωρώντας στην καριέρα του. Η γυναίκα, από την άλλη πλευρά, μείωσε τις εργάσιμες ώρες και ασχολήθηκε με περισσότερα πράγματα, τα οποία την κράτησαν πίσω.

Τips για να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον θυμό σου

Σύμφωνα με έρευνες των Πανεπιστημίων της Washington, της Μελβούρνης και του Βορείου Texas, τα ετερόφυλα παντρεμένα ζευγάρια έζησαν διαφορετικά τις μέρες του εγκλεισμού. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μητέρες δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία και ίσως, μακροπρόθεσμα, αντιμετωπίσουν καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα τους», δήλωσε η βοηθός καθηγητή κοινωνιολογίας, Caitlyn Collins.

Οι άνδρες δεν άλλαξαν τίποτα στην εργασιακή τους ρουτίνα. Οι περισσότεροι, μάλιστα, συνέχισαν να δουλεύουν για περισσότερες από σαράντα ώρες την εβδομάδα.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με το Fast Company, προειδοποιούν πως το γεγονός ότι οι γυναίκες περιόρισαν τις ώρες εργασίας τους, ίσως διευρύνει ακόμη  περισσότερο το χάσμα των φύλων. Είναι σχεδόν απίθανο να διεκδικήσουν μία προαγωγή, καθώς οι άνδρες συνάδελφοί τους θα έχουν ασχοληθεί περισσότερο με το αντικείμενο. Το ίδιο ισχύει και για τις αυξήσεις στους μισθούς.

«Ανησυχούμε πως πολλοί εργοδότες θα χρειαστεί να κάνουν περικοπές, κάτι που ίσως αποβεί μοιραίο για τις μητέρες που έχουν ήδη κάνει ένα βήμα πίσω λόγω της πανδημίας», δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top