Τips για να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον θυμό σου

Διαφορετικά θα χάσεις το δίκιο σου

θυμός

Συνήθως, ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τον θυμό μας έχει να κάνει με το αν θα δικαιωθούμε στο τέλος ή όχι. Γιατί όσο δίκαιο και αν έχουμε, με το να φωνάζουμε ή να βρίζουμε, στο τέλος οι χαμένοι είμαστε εμείς.

Γιατί είναι καλό να μείνεις μόνη σου μετά από έναν χωρισμό

Αναγνώρισε τον θυμό σου

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίζεις την πηγή του προβλήματος. Τι είναι αυτό που σε θύμωσε; Είναι όντως αυτό που σε ενόχλησε ή αυτό είναι απλώς η αφορμή, και ο λόγος που ξεσπάς είναι επειδή γενικότερα δεν είσαι καλά; Αν είσαι από τους ανθρώπους που καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να ξεσπάσεις. Οπότε, φρόντισε να μην κρατάς πράγματα μέσα σου και να τα διαχειρίζεσαι ανάλογα τη δεδομένη στιγμή. 

Να αντιμετωπίζεις στα ίσια το πρόβλημα 

Μην αποφύγεις να συζητήσεις αυτό που σε απασχολεί, είτε αυτό είναι στη δουλειά με τον προϊστάμενό σου, είτε στο σπίτι με τους γονείς ή τον σύντροφό σου. Να αντιμετωπίζεις στα ίσια τις καταστάσεις και θα δεις που αυτό είναι πιο λυτρωτικό και στο τέλος αποφορτίζεσαι από αχρείαστα βάρη. Αν είσαι αυθόρμητη, μην χάσεις την αυθεντικότητά σου, απλώς φρόντισε να τη διοχετεύεις σωστά ώστε να μην σταθεί αιτία να χάσεις το δίκαιο σου. Φρόντισε να θυμάσαι να επιστρατεύσεις λογικά επιχειρήματα και να κάνεις μια επικοδομητική συζήτηση που θα σε βοηθήσει να βγεις από το όποιο αδιέξοδο έχεις φτάσει

Καλοκαίρι και είσαι single; Συμβουλές για να περάσεις υπέροχα!

Να φεύγεις στην ώρα σου 

Υπάρχουν και οι φορές που η συζήτηση δεν βοηθά πάντα, ειδικά εάν το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι άκαμπτο και ισχυρογνώμων. Οπότε, σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως είναι προτιμότερο να κάνεις ένα βήμα πίσω, να ανασυγκροτήσεις δυνάμεις και να επανέλθεις την κατάλληλη στιγμή. Ίσως πάλι να μην αξίζει τον κόπο να επανέλθεις γιατί εάν είναι κάποιος ή κάτι που σε φέρνει συχνά στα όρια σου, τότε έφτασε η ώρα να βάλεις ένα τέλος, για τη δική σου ψυχική υγεία και ισορροπία. 

Επιμέλεια:  MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top