5 τρόποι για να οργανώσεις καλύτερα τα οικονομικά σου

H οικονομική διαχείριση είναι πολύ σημαντική

οικονομικά

Η οικονομική διαχείριση είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε 5 κινήσεις που αν τις κάνεις τώρα θα μας ευγνωμονείς στο μέλλον.

Γιατί υπάρχει ζήλια στην σχέση;

Όταν μιλάς για τα οικονομικά σου νιώθεις σιγουριά ή βιάζεσαι να αλλάξεις θέμα; Αν απάντησες το δεύτερο, δεν είσαι μόνη σου. Τα δεδομένα στις ΗΠΑ δείχνουν ότι όταν πρόκειται για τη διαχείριση των χρημάτων, οι γυναίκες δεν είναι τόσο ανεξάρτητες όσο θα περίμενε κανείς. Στην πραγματικότητα, το 91% των γυναικών σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δεν συμμετέχουν στις οικονομικές αποφάσεις.

Η Elisabeth Kozack, vice president στον τομέα Product Innovation & Customer Experience στο Marcus by Goldman Sachs μοιράζεται μερικά tips για να το πετύχεις.

Eίσαι single το καλοκαίρι; Γιατί δεν είναι και τόσο κακή ιδέα

Αν θες να αποφύγεις αυτές τις καταστάσεις ακολούθησε τις πιο κάτω συμβουλές: 

Οργάνωσε το budget σου

Μπορεί να ακούγεται κάπως τρομακτικό, αλλά ένα σημαντικό βήμα για να ελέγχεις τα οικονομικά σου είναι να βάλεις σε σειρά το budget σου. “Μην περιμένεις να προκύψει ένα απρόβλεπτο έξοδο για να δεις τι γίνεται με τα οικονομικά σου. Κάθε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να ξαναδείς τα οικονομικά σου και να προγραμματίσεις μελλοντικά έξοδα, όπως διακοπές, μεγάλες αγορές ή μετακινήσεις” εξηγεί η Kozack.
 

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: Χρησιμοποίησε μία εφαρμογή, όπως το Mint ή το Clarity Money, για να οργανώσεις όλα τα οικονομικά σου στοιχεία σε ένα μέρος. Θα κατανοήσεις καλύτερα τα έξοδά σου και θα βρεις νέες ευκαιρίες για να κάνεις οικονομία.

Εδραίωσε μία πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης

Έχοντας στην άκρη ένα ποσό διαφορετικό από το τρέχον του μήνα, σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής σε περίπτωση κάποιας κρίσης. ” Μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάτι απρόβλεπτο (από ιατρικά έξοδα μέχρι να χάσεις τη δουλειά σου ή αλλαγές εισοδήματος) και αυτά τα απροσδόκητα έξοδα μπορούν να επηρεάσουν το οικονομικό σου μέλλον” εξηγεί.

Μάθε τι τύπος είναι κάνοντας βουτιά στην playlist του

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: “Μπορείς πολύ εύκολα να ξεκινήσεις, καταθέτοντας κάθε μήνα ένα μικρό χρηματικό ποσό σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό, για να εδραιώσεις μία πηγή εσόδων έκτακτης ανάγκης” προτείνει.

Διαχειρίσου το χρέος της πιστωτικής σου κάρτας


Δεν είσαι η μοναδική που κάνει αυθόρμητες αγορές. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, το 64% των millennials παραδέχτηκε ότι οι απερίσκεπτες αγορές είναι ο λόγος που δεν μπορούν να βάλουν χρήματα στην άκρη.

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: “Εξέτασε το ενδεχόμενο να εδραιώσεις το χρέος σου με ένα και μόνο δάνειο σταθερού επιτοκίου χωρίς χρέωση” προτείνει η Kozack.

Σχεδίασε ένα ετήσιο, πενταετές και δεκαετές οικονομικό πλάνο

“Αν και φαίνεται αποθαρρυντικό να σκεφτεί κανείς τι θα ήθελε σε δέκα χρόνια από τώρα, οι μακροπρόθεσμοι οικονομικοί στόχοι είναι εξίσου σημαντικοί με τους βραχυπρόθεσμους” λέει η Kozack.

Πώς να ξεκινήσεις τώρα: “Ξεκίνα γράφοντας τους στόχους σου σε ένα χαρτί. Όσο ασήμαντοι κι αν φαίνονται, το γράψιμο μπορεί να σε βοηθήσει να συνεχίσεις την πορεία σου προς αυτή την κατεύθυνση” συμβουλεύει.

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top