Η ώρα της μαμάς- Πώς να χαλαρώσεις όταν τα παιδιά λείπουν

Πρέπει να φροντίσεις και τον εαυτό σου

χαλάρωσε όταν τα παιδιά λείπουν

Όταν ήμουν μικρή πίστευα πως η μαμά είναι ένας super ήρωας που έχει μαγικές  ικανότητες και μπορεί να ετοιμάζει το φαγητό, να πλένει, να σιδερώνει και, φυσικά, να είναι και μια εργαζόμενη γυναίκα. Κι όλα αυτά μαζί, ταυτόχρονα. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως προλαβαίνει να τα κάνει όλα χωρίς την μαγική βοήθεια κάποιας υπερφυσικής δύναμης. Το να είσαι μητέρα είναι δύσκολο και απαιτεί πλήρη αφοσίωση, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως είσαι και εσύ άνθρωπος και πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου.

Καθημερινά ο ελεύθερος χρόνος μπορεί να σου φαίνεται πολυτέλεια, αφού μονίμως τρέχεις για τις οικογενειακές και επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Όμως είναι σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, καθώς θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο αποδοτική  και φυσικά να χαλαρώσεις. Στον ελάχιστο ελεύθερο  χρόνο σου, ακολούθησε αυτά τα tips και δώσε στον εαυτό σου την ηρεμία που του χρειάζεται.

Τα μικρά και συχνά διαλείμματα βοηθούν

Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο να βρεις χρόνο μέσα στην μέρα για να ξεκουραστείς, όμως δέκα λεπτά αρκούν. Φρόντισε μέσα στις αμέτρητες υποχρεώσεις της ημέρας, να κάνεις δεκάλεπτα διαλείμματα, ώστε να παίρνεις ανάσες ξεκούρασης και να είσαι πιο ψύχραιμη.

Πέντε tips για να έχετε τέλεια σχέση με τον δάσκαλο του παιδιού σας

Λέμε ναι στη μουσική

Ξένη, ελληνική, χορευτική, χαλαρωτική, όποιο είδος και να σου αρέσει, μην παραλείπεις να το ακούς μέσα στην μέρα. Η μουσική έχει την ιδιότητα να ταξιδεύει τις σκέψεις σου και αυτό σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Βάλε μουσική στο αυτοκίνητο, όταν μαγειρεύεις, το πρωί που θα ξυπνήσεις.

Περιποίηση προσώπου

Και όχι, δεν εννοούμε κούρα ομορφιάς που χρειάζεται ώρες ολόκληρες. Άπλωσε την ενυδατική σου και κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπο σου. Μην παραλείπεις να καθαρίζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου καθημερινά αφιερώνοντας μόνο δέκα λεπτά σε αυτό και εσένα.
Το διάβασμα σε χαλαρώνει επίσης. Πάρε ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει και διάβασε λίγες σελίδες,  πριν κοιμηθείς. Με τον τρόπο αυτό ηρεμείς και κοιμάσαι πιο εύκολα.

Αγκαλιές, αγκαλιές, αγκαλιές

 Κάθε, μα κάθε μέρα, αγκάλιαζε τα παιδιά σου  και τον σύντροφο σου. Μια αγκαλιά έχει ευεργετικές ιδιότητες.  Αμέσως θα σε γεμίσει και θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Είναι τόσο απλό! Α,και μην ξεχνάς να κάνεις αγκαλιές πολλές  φορές μέσα στην μέρα.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top