Δίνεις σοκολάτα στο μωρό; ε, όχι!

Πόσο λάθος κίνηση είναι τελικά;

Είναι κακό ή όχι να δίνει σοκολάτα στο μωρό της η μαμά;

Οι μαμάδες ξέρουμε. Οι μαμάδες διαβάζουμε, ρωτάμε, ενημερωνόμαστε. Και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να τρώει το μωράκι μας και τι όχι. 

Μια μαμά δεν θα έδινε ποτέ σοκολάτα στο βρέφος της σε αντίθεση με μια γιαγιά που στα κρυφά μπορεί να του δώσει λίγη για να δοκιμάσει το μικρούλι της. Λες και δεν έχει μια ζωή μπροστά του να χώνεται μέσα στα βαζάκια της πραλίνας φουντουκιού. 

Εάν το πάρεις χαμπάρι ότι η γιαγιά/θεία/φίλη έχει δώσει σοκολάτα στο μωρό σου, μην πανικοβληθείς. 

Η απαγόρευση αφορά στις πιθανές αλλεργίες που μπορεί να αναπτύξει το βρέφος στο κακάο (με συμπτώματα όπως: εξανθήματα, φαγούρα, μυτούλες που τρέχουν, κόκκινα ματάκια, δυσκολίες στην αναπνοή, έμετο ή διάρροια), οι πιθανότητες όμως να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες. 

Στην πραγματικότητα περισσότερο επίφοβα από το ίδιο το κακάο είναι τα συστατικά που περιέχει μια σοκολάτα όπως φιστίκι, σόγια, ή γαλακτοκομικά.

Τι μπορείς να κάνεις; Θέσε αυστηρά τους κανόνες σου στους ανθρώπους που πιθανολογείς ότι μπορεί να δώσουν κρυφά την απαγορευμένη αυτή απόλαυση στο μωρό σου και δώστους την υπόσχεση ότι όταν μεγαλώσει δεν θα στερηθεί στη ζωή του καμία γεύση.

Προς το παρόν, είναι πολύ ευτυχισμένο με ό,τι σούπερ υγιεινό τρώει.  
  

Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top