Τι να αποφύγουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να μην τσακωθούμε

Εκτός από γλέντια και φαγητό οι ατάκες δίνουν και παίρνουν

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Συνηθισμένο είναι τα εορταστικά τραπέζια εκτός από γέλια και τραγούδια να περιλαμβάνουν και καβγάδες. Όλοι οι συγγενείς που έχουν να τα πουν καιρό, χαλαρώνουν και αρχίζουν μερικές φορές τις αδιάκριτες ερωτήσεις. Αν έχεις περάσει τα 30 σε ρωτάνε πότε θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά ή γιατί δεν έχεις παντρευτεί ακόμη. Αν δε θέλεις να σε ρωτήσουν φρόντισε να ανοίξεις συζήτηση για άλλα θέματα. Μίλα περί ανέμων και υδάτων.

Αν πάλι εκείνοι σε ρωτήσουν μη δείχνεις να ενοχλείσαι και απάντα με χαμόγελο: «Δεν έτυχε ακόμη» και κόψε διακριτικά τη συζήτηση.

Απέφυγε να μιλήσεις για πολιτική

Τα πολιτικά κόμματα, οι κυβερνήσεις και όλα τα σχετικά μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας μεγάλος καβγάς. Επίσης απέφυγε να μιλήσεις για το δημοψήφισμα του 2015 προκηρύχθηκε στις 28 Ιουνίου και έγινε μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου.
Το ερώτημα ήταν «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα με κάποιος να υποστηρίζουν το «ναι»  και άλλοι το «όχι». Όπως είναι λογικό μπορεί να πέρασαν 3 χρόνια από τότε ωστόσο αποτελεί ακόμα αιτία τσακωμού.

Άσε τα αθλητικά

Ούτε οι συζητήσεις περί αθλητικών βοηθάνε στο να κυλήσουν όλα ήρεμα στο οικογενειακό τραπέζι. Σίγουρα δε θα είστε όλοι ολυμπιακοί ή παναθηναϊκοί. Έτσι μην αρχίσετε την κουβέντα.

Κληρονομικά

«Για το χρήμα δε μιλιούνται ακόμα και τα αδέρφια» είναι μία φράση που σίγουρα πολλές φορές θα έχετε ακούσει. Αν βρεθείτε λοιπόν σε τραπέζι με μεγάλους σε ηλικία θείες και θείους μη μιλήσετε για τα χωράφια με τις ελιές που έχουν, για τα διαμερίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Το μόνο που θα βγει από μία τέτοια συζήτηση είναι ένταση και δυσαρέσκεια.

Της Δέσποινας Μαλέλη

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top