«Χιουμορίστες τηλεπερσόνες» - «Βολές» ΕΣΗΕΑ κατά Κανάκη και Μουτσινά

Με αφορμή την «κόντρα» Κανάκη - Γεωργιάδη για τα Τέμπη

Με αφορμή την «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, που επέκρινε την στάση του πρώτου σχετικά με την υποστήριξη των δηλώσεων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, η ΕΣΗΕΑ πήρε δημόσια θέση επί του ζητήματος.

Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους παρουσιαστές, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Υπενθυμίζεται, πως την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα όσα είπε για το πρόσωπό του ο Αντώνης Κανάκης από τους «Ράδιο Αρβύλα» με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Κανάκης μέσα από τον αέρα της εκπομπής του μίλησε οργισμένος και για τον Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «αυτή τη στιγμή νιώθει ότι στις προτεραιότητες του είναι να υπερασπιστεί τον Πορτοσάλτε».

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αυτή τη στιγμή νιώθει ότι στις προτεραιότητες του είναι να υπερασπιστεί τον Πορτοσάλτε. Για πες μας ρε Άδωνι, τι ακριβώς σχέση έχετε με τον Πορτοσάλτε; Είναι φίλος σου; Έχετε κάποια συνεργασία. Είναι μέλος του κόμματος; Τι ακριβώς συμβαίνει; Εσύ είσαι ένας πολιτικός και αυτός είναι ένας δημοσιογράφος υποτίθεται, ο οποίος υποτίθεται σε ελέγχει.. Ποια είναι αυτή η τρέλα σου που πρέπει να υπερασπιστείς τον Πορτοσάλτε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης.

Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι “δεν το είχε καταλάβει”» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα εδικητικά revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.

«Αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα» συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αλλά τώρα έχουμε νεκρούς τα νεύρα όλων μας είναι τεταμένα και έχουμε καθήκον να μην επιτρέψουμε στον λαϊκισμό και στην τοξικότητα να καταστρέψουν εκ νέου την Ελλάδα όπως την εποχή του Αντιμνημονίου που κόστισε στην Ελλάδα μία χαμένη δεκαετία διότι φοβηθήκαμε να αντιταχθούμε στην αρχή με αυτά» προσθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης και καταλήγει: «Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος πραγματικά φταίει και φυσικά να πληρώσουν. Αλλά όχι και ο Κανάκης ρε παιδιά όχι και ο Κάνακης κάπου ώπα!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κανάκης μέσα από την εκπομπή του "Ράδιο Αρβύλα", ξέσπασε, αγανακτισμένος, για τα όσα είπε ο Αρης Πορτοσάλτε για το δυστύχημα στα Τέμπη:

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…».

Παρακάτω σε ένα δεύτερο απόσπασμα, ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας. Καταλάβατε; Για αυτό δεν θέλουμε να βγαίνουμε», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Ποροσάλτε είχε δηλώσει στην ΕΡΤ: «Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Άρη Ποστοσάλτε, ενώ την ίδια άποψη διατύπωσε και στο δελτίο του ΣΚΑΪ.

Αντώνης Κανάκης

Από την άλλη ο Νίκος Μουτσινάς στη χθεσινή του εκπομπή παρουσίασε τις δηλώσεις που έκανε φοιτητής που επιβίωσε από το δυστύχημα στα Τέμπη στον Γιώργο Λιάγκα, στις οποίες αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Έπειτα, ο Νίκος Μουτσινάς σχολίασε με σκληρό τρόπο τα όσα άκουσε.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε τηλέφωνο να τον συγχαρεί για την ηρωική του πράξη; Να δει πώς είναι; Γιατί δεν πήρε τον σταθμάρχη; Να δει πώς είναι τα πράγματα εκεί; Έχει τόσο δίκιο το παιδί, να ‘ναι καλά! Μπράβο του, θέλει δύναμη, μπράβο στα παιδιά. Καταλαβαίνεις; Του φαίνεσθαι είναι όλα αυτά, του κ@@@@ λέγεται επίσης», είπε αρχικά ο παρουσιαστής και συνέχισε:

«Καλά έκανε η γυναίκα και πήρε τηλέφωνο, αλλά και; Του είπε “είσαι καλά; Ωραία, γεια, πάρε με όταν φτάσεις”, ουπς λάθος. Όχι, δεν μπορούσε να το πει αυτό γιατί δεν είχε φτάσει κανείς. Οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν, ακολουθούν κι ένα πρωτόκολλο που δεν έχει καμία σημασία», τόνισε.

Έπειτα, όταν πήγε να αναφερθεί στις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε περί θυσίας, ο Νίκος Μουτσινάς άρχισε λέγοντας: «Όπως επίσης και γι’ αυτό που ακούστηκε…» κι έπειτα σταμάτησε. Ακολούθησε μια μεγάλη παύση όπου κουνούσε το κεφάλι του κι έπειτα είπε: «Θέλετε να καθίσουμε νωρίτερα από τέλη Ιουνίου; Τι θέλετε; Έχετε βάλει λεφτά στην άκρη να κάτσουμε σπίτι μας;», προς τους συνεργάτες του που βρίσκονταν στο πλατό κι ακολούθως πρόσθεσε: «Τι να πούμε; Έχει απόλυτο δίκιο το παιδί αυτό. Θα τα πούμε άλλη στιγμή».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top