Eurovision: Η ιταλική αστυνομία απέτρεψε επιθέσεις φιλορώσων χάκερ

Απέτρεψε κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές δικτύου

Δείτε την εμφάνιση της Ουκρανίας στην 66η Eurovision

Η ιταλική αστυνομία απέτρεψε ηλεκτρονικές επιθέσεις φιλορωσικών ομάδων χάκερ κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στις 10 Μαΐου και του τελικού, Σάββατο 14/5, του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο, αναφέρει σήμερα η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού η Ουκρανία!

Eurovision 2022: Αποθεώθηκε η Ουκρανία - Το μήνυμα για τον πόλεμο

Η ιταλική αστυνομία διευκρίνισε ότι απέτρεψε κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές δικτύου από την ομάδα χάκερ "Killnet" και την θυγατρική της "Legion" κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ψηφοφορίας και των εμφανίσεων των διαγωνιζομένων.

Eurovision 2022: Οι Maneskin επέστρεψαν στη σκηνή του διαγωνισμού

Στις 11 Μαΐου, η "Killnet" ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στους ιστοτόπους αρκετών ιταλικών θεσμών, μεταξύ των οποίων η Γερουσία -η άνω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου- και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τα επίπεδα συναγερμού εν αναμονή πιθανών κυβερνοεπιθέσεων σε συστήματα πληροφορικής και υποδομής.

Η Kalush Orchestra της Ουκρανίας κέρδισε τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι "Stefania", απολαμβάνοντας ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης, ενώ την νίκη της χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top