Eurovision 2022: Ακούστε τα πέντε φαβορί του αποψινού Ημιτελικού

Ποιες άλλες χώρες διεκδικούν μια θέση στον τελικό εκτός της Ελλάδας;

Το Breakfast@Star... τρύπωσε στο στάδιο λίγο πριν τον Α' Ημιτελικό της Eurovision

Το βράδυ της Τρίτης 10 Μαΐου, θα ανάψουν για πρώτη φορά τα φώτα του Pala Olimpico στο Τορίνο με τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision και την Ελλάδα από την 15η θέση εμφάνισης να διεκδικεί την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου

Eurovision: Οι καλύτερες και οι χειρότερες συμμετοχές της Ελλάδας

Χώρα διεξαγωγής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού η Ιταλία, μετά τη νίκη της Ιταλίας και των Måneskin το 2021.

Ουκρανία: Kalush Orchestra - Stefania

Η Ουκρανία και οι Kalush Orchestra είναι το απόλυτο φαβορί της φετινής Eurovision /Φωτογραφία AP Images

Η Ουκρανία που θεωρείται το απόλυτο φαβορί λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, συμμετέχει απόψε στον Α’ ημιτελικό και θα εμφανιστεί στην έκτη θέση. Το συγκρότημα Kalush Orchestra θα ερμηνεύσει το τραγούδι Stefania, το οποίο είναι στα ουκρανικά κι έχει στοιχεία της ουκρανικής μουσικής παράδοσης. Η εμφάνιση της Kalush Orchestra συνδυάζεια το breakdancing με τον ουκρανικό λαϊκό χορό.

Ελλάδα: Αμάντα Γεωργιάδη - Die Together

Η Αμάντα Γεωργιαδή εντυπωσιάζει επιτροπές και κοινό με την ερμηνεία της! /Φωτογραφία AP Images

Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με το Die Together. Πρόκειται για μια μπαλάντα που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης. Λίγες ώρες πριν τον πρώτο ημιτελικό τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά». Η χώρα μας έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και τα στοιχήματα «δίνουν» τη χώρα μας στη δεύτερη θέση με εύκολη πρόκριση στον τελικό.

Eurovision 2022: Σήμερα ο Α' ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Αλβανία: Ronela Hajati - Sekret

Η Ronela Hajati την... είδε η απόλυτη ντίβα του διαγωνισμού /Φωτογραφία AP Images

Είναι σίγουρα μια από τις πολυσυζητημένες συμμετοχές στη φετινή Eurovision. Η Ronela από την Αλβανία με το Sekret έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα με την προκλητική της εμφάνιση και τα χορευτικά. Θυμίζοντας το Fuego της Ελένης Φουρέιρα, το δυναμικό dance/pop κομμάτι  θεωρείται «σιγουράκι» για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Eurovision 2022: Ronela δώστα όλα!

Νορβηγία: Subwoolfer - Give That Wolf A Banana

Οι Subwoolfer ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει από τον... Πλούτωνα! /Φωτογραφία AP Images

Ένα από τα φημολογούμενα φαβορί της φετινής Eurovision είναι και η Νορβηγία με το συγκρότημα Subwoolfer και το τραγούδι Give That Wolf a Banana. Ποπ κομμάτι με τα μέλη του συγκροτήματος να μη βγάζουν στιγμή τις μάσκες λύκου που φοράνε, ξεσηκώνοντας το κοινό με τα χορευτικά τους. Τα μέλη του συγκροτήματος υποστηρίζουν ότι έρχονται από τον Πλούτωνα κι αυτός είναι o λόγος που δε μιλούν. Από τις «προκλητικές» συμμετοχές που… νοστιμεύουν κάθε διαγωνισμό της Eurovision.

Ολλανδία: S10 - De Diepte

Η S10 θυμίζει έντονα τη γνωστή τραγουδίστρια και συμπατριώτισσά της, Anouk /Φωτογραφία AP Images

Τέταρτη να προκριθεί στον μεγάλο τελικό είναι η Ολλανδία με το ατμοσφαιρικό ποπ/ροκ κομμάτι De Diepte από τη μοναδική φωνή της S10. To «βάθος», όπως είναι η ελληνική μετάφραση του τίτλου, από την αρχή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων θεωρείται ένα από τα φαβορί, αφού όπως και η συμμετοχή της Ελλάδας, θα κερδίσει την ψήφο των πιο… ποιοτικών επιτροπών!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top