6+1 αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά!

Ιδέες για όμορφες οικογενειακές στιγμές

Πού γυρίστηκαν οι δημοφιλέστερες χριστουγεννιάτικες ταινίες / βίντεο mega

Είτε κάνετε Χριστούγεννα στην Αθήνα είτε στο χωριό σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να χουχουλιάσετε στον καναπέ με τα αγαπημένα σας πρόσωπα για να δείτε μία κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία. Καθίστε κοντά στο δέντρο, φτιάξτε ποπ κόρνη - ή ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή σας- και αφήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων να μπει και στο δικό σας σπίτι, μέσα από την έβδομη τέχνη. 

4+1 ταινίες που πρέπει να δεις έστω μία φορά στη ζωή σου

Διάσημες χριστουγεννιάτικες ταινίες

Αν είστε σινεφίλ, αυτές είναι οι διαχρονικότερες ταινιές για τα Χριστούγεννα που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στη λίστα σας. Κάποιες από αυτές σίγουρα τις βλέπετε κάθε χρόνο, για να μπαίνετε στο κλίμα των ημερών, ενώ κάποιες άλλες μπορεί και να σας έχουν «ξεφύγει». Γι΄αυτό είμαστε, όμως, εμείς εδώ. 

1. Το Πολικό Εξπρές

Μια κλασική διαχρονική ταινία για να γίνετε και πάλι παιδιά! 

Ο μικρός Μπίλι, ο οποίος δεν είναι σίγουρος, αν ο Άι-Βασίλης υπάρχει στ' αλήθεια, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη Λαπωνία, τη χώρα του Αϊ-Βασίλη.

Η ταινία είναι βασισμένη στο παιδικό βιβλίο του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με τη συμμετοχή του Τομ Χανκς και άλλων πραγματικών ηθοποιών, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

Μάλιστα χάρη σε αυτά τα γραφικά και τις υπόλοιπες καινοτομίες ήταν υποψήφια για τρία Όσκαρ.

2. The Grinch

Μια ευχάριστη ταινία που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Ο Γκρίντς (Jim Carrey), είναι ένα άκαρδο, μεταλλαγμένο πράσινο τριχωτό πλάσμα, που ζει σε μια ορεινή σπηλιά, παρέα με τον σκύλο του. Ο Γκριντς, τρέφεται αποκλειστικά με χορτόζουμο, παρθένο καστορέλαιο και ξινόγαλο! Κάποια στιγμή, ενοχλημένος απο τις ξέφρενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην γειτονική Whoville, αποφασίζει να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

3. Frozen

Αν δεν έχετε χορτάσει παιδικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες τότε δείτε το Frozen.

Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα ξεκινά για ένα επικό ταξίδι, έχοντας συμπράξει με τον σκληροτράχηλο ορεσίβιο Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Sven, με σκοπό να βρει την αδελφή της Έλσα, οι παγερές δυνάμεις της οποίας έχουν καταδικάσει το βασίλειο του Arendelle σε αιώνιο χειμώνα. Αντιμετωπίζοντας καθ’ οδόν καιρικές συνθήκες σαν εκείνες του Έβερεστ, απόκοσμα ξωτικά και έναν ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο που ακούει στο όνομα Όλαφ, η Άννα και ο Κριστόφ μάχονται ενάντια στα στοιχεία της φύσης σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν το βασίλειο.

4. Almost Christmas

Mια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα σας κρατήσει συντροφιά στις γιορτές!

Ο αξιαγάπητος πατριάρχης μιας μεγάλης οικογένειας, που πρόσφατα έχασε τη σύζυγό του, ζητάει μονάχα ένα πράγμα από τους δικούς του ως δώρο για τις γιορτές: να κάτσουν φρόνημα! Εάν καταφέρουν να τον τιμήσουν και να περάσουν πέντε μέρες κάτω από την ίδια στέγη, χωρίς να σκοτώσει ο ένας τον άλλον, θα είναι ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα.

Τραγούδια που ακούσαμε σε ταινίες και σειρές και λατρέψαμε!

5.  I’ll Be Home for Christmas

Η ταινία που θεωρείται must-see την εορταστική περίοδο!

Ο εγωπαθής φοιτητής του κολεγίου Τζέικ Γουίλκινσον, μόλις λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, βρίσκεται στη μέση της ερήμου της Καλιφόρνια, φορώντας κόκκινη στολή κι άσπρη γενειάδα. Είναι η τιμωρία του από την ποδοσφαιρική ομάδα γιατί τους έδωσε λάθος απαντήσεις για τα τεστ. Τώρα πρέπει να προλάβει να φτάσει στη Νέα Υόρκη την ημέρα των Χριστουγέννων πριν τις 6 το πρωί, να συναντήσει το κορίτσι του που τον περιμένει στο δρόμο και να μη χάσει το πολυτελές αυτοκίνητο, που είναι το χριστουγεννιάτικο του δώρο απ τον πατέρα του.

6. The Snowman

Μια γλυκιά ιστορία που θα σας συγκινήσει!

Σ΄ένα χιονισμένο πρωινό του Δεκέμβρη, ένα μικρό αγόρι με το όνομα Τζέιμς θα φτιάξει έναν χιονάνθρωπο στην αυλή του σπιτιού του. Θα του φορέσει καπέλο και κασκόλ, θα του βάλει κάρβουνα για μάτια και ένα μήλο για μύτη. Τα μεσάνυχτα θα συμβεί κάτι μαγικό! Ο Τζέιμς θα δει τον χιονάνθρωπό του να λαμπυρίζει με πολύχρωμα φώτα και να αποκτά ζωή. Θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και θα ζήσουν μια μαγική και συγκινητική περιπέτεια στη γη και στον ουρανό. Ο ενήλικος πλέον Τζέιμς, αντικατοπτρίζεται στην αρχή του φιλμ στο πρόσωπο του David Bowie, ο οποίος αναμοχλεύει τις αναμνήσεις του και μας δείχνει πως απέκτησε το κασκόλ του από τον Αϊ-Βασίλη.

7. Home Alone

Για το τέλος αφήσαμε μια ταινία που έχει ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα όσο καμία άλλη και που αν δεν τη δούμε, δεν καταλαβαίνουμε γιορτές. Μιλάμε βέβαια για το «Home Alone». 

H οικογένειά του μικρού Κέβιν Μακ Κάλιστερ μέσα στο άγχος να προλάβει το αεροπλάνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων στο Παρίσι, τον ξεχνάει! 

Ο μικρός Κέβιν βρίσκεται ξαφνικά μόνος στο σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με δύο κλέφτες που σχεδιάζουν να τον ληστέψουν. Όμως, χάρη στην εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία που έχει, καταφέρνει να τους κατατροπώσει.

Κι αν δε σας έφτασε το πρώτο μέρος, δείτε τον Κέβιν, που υποδύεται εξαιρετικά ο Macaulay Culkin σε νέες περιπέτειες στο δεύτερο μέρος της ταινίας με τίτλο «Home Alone 2».

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top