Έρχεται το τέλος για τις Χρυσές Σφαίρες; Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις!

Σκάρλετ Γιόχανσον και Μαρκ Ράφαλο καλούν σε μποϊκοτάζ του θεσμού

Έρχεται το τέλος για τις Χρυσές Σφαίρες; Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις! - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μια αποκάλυψη της εφημερίδας Los Angeles Times δημιουργεί έντονες αμφιβολίες για το μέλλον του θερμού των Χρυσών Σφαιρών. Τα προβλήματα για τις Χρυσές Σφαίρες ξεκίνησαν από τις υποψηφιότητες των 78ων βραβείων, όταν από την πεντάδα των καλύτερων ταινιών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» που τιμήθηκαν στα Όσκαρ.

Λίγες μέρες πριν την απονομή, η εφημερίδα Los Angeles Times έκανε μια πολύ δυσάρεστη για το θεσμό αποκάλυψη: Κανένα από τα 87 μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, που διοργανώνει τα βραβεία, δεν είναι μαύρος/η.

Χρυσές Σφαίρες 2021: Ανακοινώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες

Η Ένωση προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα ανασχηματισμού του θεσμού, όμως, όπως φαίνεται, δεν κατάφερε να πείσει κανέναν.

Ανάμεσά τους η Ένωση δεσμεύτηκε για α) την εισαγωγή νέων δημοσιογράφων, «με στόχο να εισαχθούν και μαύρα μέλη», β) την πρόσληψη ενός PR strategist που θα έχει στόχο την διαφορετικότητα και την ισότητα στα βραβεία και γ) τη δημιουργία μίας συμβουλευτικής επιτροπής που θα καθοδηγεί το διοικητικό συμβούλιο σε πιο δίκαιους χειρισμούς στο μέλλον.

Όλοι κάνουν λόγο για επιφανειακές τοποθετήσεις και κινήσεις «βιτρίνας» των Χρυσών Σφαιρών. «Δε δεχόμαστε καμία συνεργασία μαζί τους πια», τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα Netflix και Amazon, ενώ το «Time's Up» κίνημα έβγαλε με τη σειρά του επίσημη ανακοίνωση.

Χρυσές Σφαίρες: Σκάρλετ Γιόχανσον & Μαρκ Ράφαλο καλούν σε μποϊκοτάζ του θεσμού

Δύο σταρ πρώτης γραμμής, η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Μαρκ Ράφαλο,κ αταφέρθηκαν ξεκάθαρα εναντίον του θεσμού. 

Η Γιόχανσον χαρακτήρισε τις συνεντεύξεις Τύπου των μελών των Golden Globes άκυρες, με «σεξιστικές ερωτήσεις και σχόλια» από τους δημοσιογράφους της Ένωσης. «Είναι ο λόγος που, εδώ και χρόνια, δεν αποδέχομαι τις προσκλήσεις τους για συνέντευξη», είπε.

χρυσες σφαιρες σκαρλετ γιοχανσον

Έξαλλη η Σκάρλετ Γιόχανσον με τις Χρυσές Σφαίρες -  Χαρακτήρισε τις συνεντεύξεις Τύπου των μελών των Golden Globes άκυρες, με «σεξιστικές ερωτήσεις και σχόλια»/ AP

Ο συμπρωταγωνιστής της, Μαρκ Ράφαλο, ανέβασε την αναλυτική του άποψη για το θέμα των Χρυσών Σφαιρών στα social media.  Η στιγμή «ή τώρα ή ποτέ» έχει έρθει και όπως λέει, πρέπει να πιέσουν για πραγματικές, ουσιαστικές αλλαγές. Στο τέλος της ανάρτησής του λέει: «Ως πρόσφατος νικητής Χρυσής Σφαίρας δεν αισθάνομαι και πολύ περήφανος ή χαρούμενος για αυτό το βραβείο....».

ΜΑΡΚ ΡΑΦΑΛΟ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

«Ως πρόσφατος νικητής Χρυσής Σφαίρας δεν αισθάνομαι και πολύ περήφανος ή χαρούμενος για αυτό το βραβείο....» αναφέρει ο Μαρκ Ράφαλο/ AP

 

Χρυσές Σφαίρες: Το NBC σταματάει τη μετάδοση

Όπως ήταν επόμενο, η μεγάλη αναταραχή έφερε και μεγάλες αποφάσεις. Το τηλεοπτικό σπίτι των Χρυσών Σφαιρών, το δίκτυο NBC ανακοίνωσε ότι «κόβει» τη συνεργασία τους.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, επειδή μια αλλαγή τέτοιου μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά και νιώθουμε ότι η Ένωση πρέπει να πράξει το σωστό, δεν θα μεταδώσουμε τις Χρυσές Σφαίρες για το 2022. Θεωρώντας πως ο οργανισμός θα ολοκληρώσει το έργο του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε την απονομή τον Ιανουάριο του 2023» αναφέρεται στην ανακοίνωση του NBC.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top