Eurovision 2021: Γιατί αποβλήθηκε η Λευκορωσία από τον διαγωνισμό

Ο λόγος της απόφασης έχει να κάνει με τους στίχους του τραγουδιού

Διαμαρτυρίες πολιτών κατά του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο/ Video: Ruptly 

Από τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αποβλήθηκε οριστικά η Λευκορωσία, μετά από δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια να υποβάλει τραγουδί που να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Έτσι θα λέγεται το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Γιουροβίζιον

Νωρίτερα οι διοργανωτές δεν είχαν κάνει δεκτή τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Galasy ZMesta», που θα εκπροσωπούσε τη χώρα στον μουσικό διαγωνισμό, καθώς το τραγούδι τους Ya Nauchu Tebya (Θα σε διδάξω) σε ελληνική μετάφραση, χλεύαζε τις συγκεντρώσεις εναντίον του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο  Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι πρόεδρος της χώρας από τις 20 Ιουλίου του 1994/ Φωτογραφία ndp

Συγκεκριμένα προκλήθηκε έντονη δυσαρέσκεια από πρόσωπα της αντιπολίτευσης που έπεσαν θύματα βίαιης καταστολής στη διάρκεια των διαδηλώσεων. 

Η EBU έδωσε προθεσμία στη χώρα να υποβάλει νέο τραγούδι κάτι που έκανε με το ίδιο συγκρότημα χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα, αφού σύμφωνα με νέα ανακοίνωσή της, συνέχισαν να παραβιάζονται οι όροι του διαγωνισμού.

Τα μέλη του συγκροτήματος «Galasy ZMesta»

Eurovision 2021: Έτσι θα γίνει ο διαγωνισμός εν μέσω πανδημίας

Η EBU ανέφερε ότι «μελέτησε προσεκτικά την νέα συμμετοχή για να αξιολογήσει αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει», αλλά διαπίστωσε ότι «παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού που διασφαλίζουν ότι ο διαγωνισμός δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και δεν δυσφημείται», πράγμα που συνεπάγεται τον οριστικό αποκλεισμό της Λευκορωσίας από τη Eurovision 2021.

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στις 18-22 Μαΐου με τη Στεφανία Λυμπερακάκη να αναλμβάνει την εκπροσώπηση της Ελλάδας με το τραγούδι «Last Dance» και η Έλενα Τσαγκρινού αυτή της Κύπρου με το κομμάτι «El Diablo». 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top