MasterChef: Οι νικητές και η πορεία που ακολούθησαν!

Που είναι σήμερα οι νικητές των προηγούμενων κύκλων

Άκης Πετρετζίκης, Λάμπρος Βακιάρος, Τιμολέων ΔιαμαντήςΜανώλης Σαρρής, Σταύρος Βαρθαλίτης, Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι οι μέχρι τώρα νικητές του ελληνικού «MasterChef»!

It's official! Ξεκινάει το MasterChef 2023

Άκης Πετρετζίκης: Ο πρώτος Έλληνας MasterChef

Άκης Πετρετζίκης: Ο πρώτος Έλληνας MasterChef

Ο πρώτος Έλληνας MasterChef είναι ο Άκης Πετρετζίκης. Το 2010, κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο κύκλο του παιχνιδιού, που τότε προβαλλόταν στο Mega, με την καριέρα που ακολούθησε να φαντάζει σαν όνειρο. Ακριβώς μετά το τέλος του διαγωνισμού, ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή «Το Πρωινό Μου» στο Mega.

Στη συνέχεια η καριέρα του εκτοξεύτηκε! Εργάστηκε σε καλά εστιατόρια ως Head Chef, ενώ το 2014 δημιούργησε το δικό του κανάλι στο YouTube, στο οποίο έδειχνε τις συνταγές του.

Από τότε μέχρι σήμερα παρουσίασε αρκετές εκπομπές μαγειρικής, όπως τα: «Καν’ το όπως ο Άκης», «Ιστορίες από την Λίστα», «Μια βαλίτσα γεύσεις», «Ready Steady, cook», «Kitchen Lab», «Bake of Greece», «Akis Food Tour».

Εν των μεταξύ έφτιαξε το δικό του site με συνταγές μαγειρικής, στο οποίο πουλάει και δικά του προϊόντα για την κουζίνα. 

Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο του περιοδικό μαγειρικής με τίτλο Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, ενώ μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς, εκδόθηκε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία Ευ Ζην το 2015. Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Mόνο Σοκολάτα. Το 2017, κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του Piece of Cake, με θέμα τα κέικ. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε από τις Αττικές Εκδόσεις το νέο του τριμηνιαίο περιοδικό μαγειρικής το οποίο φέρει ως τίτλο το όνομά του.

Το 2018 κυκλοφόρησε ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο «Η δική μου ελληνική κουζίνα», το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακές και άλλες συνταγές δανεισμένες από τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, αλλά και τις γιορτές, τις παραδόσεις και τις οικογενειακές στιγμές των Ελλήνων, ενώ έναν χρόνο μετά το ίδιο βιβλίο κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο «Greek Comfort Food». Την ίδια χρονιά (2019), κυκλοφόρησε ακόμα ένα βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με τίτλο «Street Food». Στις σελίδες του, μπορεί κανείς να βρει 120 συνταγές χωρισμένες σε 12 ενότητες -ανάλογα με το βασικό χαρακτηριστικό τους- οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα επιλογών σε κρέας, ψάρι, ζυμαρικά, ψωμιά, γλυκά κ.λπ. Οι συνταγές αυτές, έρχονται από διάφορες περιοχές του πλανήτη και αναλαμβάνουν να φέρουν το street food στην κουζίνα του αναγνώστη.

Τέλος, το 2021, ο Άκης Πετρετζίκης, μοιράστηκε με τους φίλους του πάνω από 140 νηστίσιμες και χορτοφαγικές συνταγές μέσα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το Απόλυτο Βιβλίο της Νηστείας». Συνταγές για ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως γεύματα και σνακ. Για πεντανόστιμα γλυκά, σος ικανές να νοστιμίσουν οποιοδήποτε πιάτο, αλλά και meat free παραλλαγές φαγητών τα οποία -παραδοσιακά- περιέχουν το κρέας ανάμεσα στα βασικά συστατικά τους.

Eπίσης, τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τα δικά του εστιατόρια στα βόρεια και στα νότια προάστια, ενώ έχει γράψει και βιβλία με τις δικές του συνταγές μαγειρικής… 

Το 2020 και το 2021 συμμετείχε στην εκπομπή Ready Steady Cook στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό BBC One.

Λάμπρος Βακιάρος, ο πρώτος MasterChef στο Star 

Λάμπρος Βακιάρος, ο πρώτος MasterChef στο Star 

Το 2017, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μαγειρικής επέστρεψε μέσα από τη συχνότητα του Star! Νικητής ήταν ο Λάμπρος Βακιάρος. Επαγγελματίας μάγειρας και μυημένος στο fitness, κατάφερε να συνδυάσει το πάθος του για τη μαγειρική και τη γυμναστική, ακολουθώντας το τρίπτυχο δημιουργική διαδικασία- διατροφική επιστήμη-υψηλή γαστρονομική τέχνη. 

Λάμπρος Βακιάρος, ο πρώτος MasterChef στο Star 

Τρία χρόνια μετά τη νίκη του, έχει το δικό του site, έχει συνεργαστεί με μεγάλα εστιατόρια και εταιρείες, ενώ μαγείρευε καθημερινά στην εκπομπή του Star «Στην φωλιά των Κου Κου» για τέσσερα χρόνια.

Τιμολέων Διαμαντής

Τιμολέων Διαμαντής

Στο MasterChef 2, ο Τιμολέων Διαμαντής ήταν το outsider που τελικά κέρδισε το μεγάλο έπαθλο το 2018!

Από τότε ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους στην Αμερική, στον Καναδά και στην Κύπρο, ενώ κι εκείνος έχει φτιάξει το δικό του κανάλι στο Youtube, στο οποίο παρουσιάζει τις δικές του συνταγές. Οι συνεργασίες του με κορυφαία εστιατόρια και η επαφή του με σεφ υψηλής γαστρονομίας τον βοηθούν να εμπλουτίζει το βιογραφικό του.

Έχει φτιάξει το δικό του πολύ επιτυχημένο κανάλι μαγειρικής στο YouTube όπου ανεβάζει τις συνταγές του. Ο σεφ ζει στην πατρίδα του, τον Βόλο, ταξιδεύει συχνά και δεν έχει αφήσει λεπτό τη μαγειρική. 

Μανώλης Σαρρής, ο νικητής του MasterChef 3

Μανώλης Σαρρής, ο νικητής του MasterChef 3

Μανώλης Σαρρής: Χώρισε ο νικητής του MasterChef 3

Ο Μανώλης Σαρρής ήταν ο μεγάλος νικητής του MasterChef 3 και του επάθλου των 50.000 ευρώ! Είναι 28 ετών, κατάγεται από την Πάρο και λατρεύει τη μαγειρική. Ήρθε από το Άμστερνταμ, όπου εργαζόταν εκεί τα τελευταία 4 χρόνια, για να συμμετάσχει στις auditions του διαγωνισμού μαγειρικής. Σήμερα εργάζεται σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου.

Το 2021 μαζί με τον Νίκο Θωμά (F&B του MasterChef), τον Σταύρο Βαρθαλίτη, τον Χρήστο Γλωσσίδη και τον Σάββα Ληχανίδη παρουσίασαν μία εκπομπή μαγειρικής στο Star, που λεγόταν «Cookbeef»!

MasterChef 4: Μεγάλος νικητής ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είναι 26 ετών. Έχει ύψος 1.90 και τον αποκαλούν με χιούμορ «foodman»! Κατάγεται από τη Σύρο. Μένει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια, τα οποία λατρεύει.

Τα γυαλιά του είναι το γούρι του. Από τα 15 του ήθελε να ασχοληθεί με τη μαγειρική και ήξερε ότι θα τον κερδίσουν οι κουζίνες. Στο MasterChef το 2020 μπήκε για να συνδυάσει δύο πράγματα, που του αρέσουν ιδιαίτερα στη ζωή του: τη μαγειρική και την τηλεόραση. Εκεί ξεχώρισε με το χιούμορ του και το ταλέντο του, ενώ οι συμπαίκτες του, του έλεγαν: «Σταύρος αλήτης, έρωτας Βαρθαλίτης!»

Μετά το τέλος του διαγωνισμού έκανε δικό του κανάλι στο Youtube και site, που λέγεται Foodman και μοιράζεται εκεί όμορφες συνταγές. Γράφει σε περιοδικά, ενώ έχει ανοίξει και τη δική του καντίνα με street food στο Περιστέρι.

Το 2021 μαζί με τον Νίκο Θωμά (F&B του MasterChef), τον Μανώλη Σαρρή, τον Χρήστο Γλωσσίδη και τον Σάββα Ληχανίδη παρουσίασαν μία εκπομπή μαγειρικής στο Star, που λεγόταν «Cookbeef»!

To 2022 συμμετείχε και στο Dancing With The Stars όπου είχε κλέψει τις εντυπώσεις! Tην ίδια χρονιά μαγείρευε στην εκπομπή «Breakfast@star» ενώ τη φετινή συμμετέχει στο πάνελ της εκπομπής!

MasterChef 5: Νικήτρια η Μαργαρίτα Νικολαΐδη 

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef, κατάγεται από την Καλλονή της Μυτιλήνης, ενώ η μητέρα της είναι από τη Ρωσία. Έχει σπουδάσει μαγειρική και ζαχαροπλαστική, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δουλεύοντας αλλά έχει απορρίψει προτάσεις στο εξωτερικό για να γυρίσει στην Ελλάδα και να είναι δίπλα στον σύντροφό της, Χρήστο Καλομοίρη. Έχει δουλέψει μαζί με τον Έκτορα Μποτρίνι για πέντε χρόνια.

Μετά τη νίκη της στο MasterChef 5, ονειρεύεται να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο με τον σύντροφό της!

Παναγιώτης Κουμουνδούρος: Ο μεγάλος νικητής του MasterChef 6

Παναγιώτης Κουμουνδούρος: Ο μεγάλος νικητής του MasterChef 6

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος σε ηλικία 28 ετών κατέκτησε τον τίτλο του MasterChef, ενώ οι χρήστες του twitter παρατήρησαν από την  πρώτη στιγμή που τον είδαν ότι μοιάζει με τον Άκη Πετρετζίκη.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, έχει καταγωγή από τη Μάνη και μετά το σχολείο πήγε σε σχολή μαγειρικής. Έμεινε και δούλεψε για λίγο καιρό στο Λονδίνο και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα,όπου μπήκε στον διαγωνισμό. Σήμερα δουλεύει σε γνωστό εστιατόριο στην Αθήνα!

Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο φετινός MasterChef 7!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top