Η ταινία του Κώστα Γαβρά για Τσίπρα - Βαρουφάκη στο Φεστιβάλ Βενετίας

Ελληνικό χρώμα στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Ο Γαβράς απαντά για τη χρηματοδότηση της ταινίας για Τσίπρα-Βαρουφάκη

Στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα πάρει μέρος η ταινία του πολυβραβευμένου Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο», η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη για το πρώτο 6μηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και όσα ακολούθησαν με την περίφημη διαπραγμάτευση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ένα δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο.

Το μήνυμα του Κώστα Γαβρά: Γιατί θα κάνω ταινία το νέο βιβλίο Βαρουφάκη

Η ταινία του Κώστα Γαβρά θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ. 

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία.

Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης κατά την έναρξη των γυρισμάτων. Το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» γυρίστηκε στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.  


Ο Γαβράς απαντά για τη χρηματοδότηση της ταινίας για Τσίπρα-Βαρουφάκη

Την ίδια ώρα, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συμμετέχει και εκείνη στο Φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού με τη μεσαίου μήκους ταινία της «Ηλεκτρικός Κύκνος». Η ταλαντούχος ανερχόμενη Ελληνίδα δημιουργός παραμένει άξια πρέσβειρά μας στα διεθνή κινηματογραφικά σαλόνια. Μικρού μήκους ταινίες της έχουν πάρει μέρος σε κορυφαίες φεστιβαλικές διοργανώσεις όπως των Καννών και του Βερολίνου.

Το 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου του 2019. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top