Μάρα Ζαχαρέα: Η σκληρή δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας

Τι δήλωσε στη συνέντευξη στα Παραπολιτικά για την πρωτιά του Star

Μάρα Ζαχαρέα

Στην πρωτιά που κατέκτησε το δελτίο ειδήσεων του Star στο δυναμικό κοινό στην τηλεοπτική σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά και στην προσωπική της πορεία στον χώρο της ενημέρωσης,  αναφέρεται η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και διευθύντρια ειδήσεων  του Star, Μάρα Ζαχαρέα, στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί σήμερα.   

«Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από τη φετινή πορεία του κεντρικού δελτίου. Η πρωτιά στο κοινό 18-54 ήταν βασικό ζητούμενο της διοίκησης του σταθμού, τόσο για το πρόγραμμα όσο και για τις ειδήσεις. Άλλωστε, πρόκειται για τον βασικό παραγωγικό κορμό των πολιτών και το target group των τηλεθεατών που επιζητούν οι διαφημιστές» επισημαίνει η κ. Ζαχαρέα.  Όπως προσθέτει, «η φετινή σεζόν ήταν, συγκριτικά με πέρυσι, περισσότερο ανταγωνιστική και αυτό διότι φέτος στη ζώνη των 8 επέστρεψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ την προηγούμενη χρονιά ανταγωνιζόμασταν μόνο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι».  

Για τον απολογισμό της σεζόν, τονίζει επίσης η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου και διευθύντρια ειδήσεων του Star:  «Δεν σας κρύβω ότι το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου είχε ανατροπές στη διευθυντική πυραμίδα και συνακόλουθα αρκετές δυσκολίες. Έτσι, η επιτυχία δεν ήταν ούτε δεδομένη ούτε αναμενόμενη. Το τελικό αποτέλεσμα όμως δικαίωσε όλη την ομάδα των ειδήσεων και με το παραπάνω».    

Η σκληρή δουλειά το «κλειδί» της επιτυχίας  

Όσον αφορά το ποιο θεωρεί ότι είναι το «κλειδί»  της διαχρονικής επιτυχίας της, η Μ. Ζαχαρέα απαντά: «Η σκληρή δουλειά και τίποτε άλλο. Στην πορεία μου με βοήθησε ότι δεν εμφανίστηκα στην παρουσίαση ειδήσεων από το πουθενά, αλλά ξεκίνησα από το ρεπορτάζ, από τη δεκαετία του ’90, με ζέστη, κρύο και βροχή, πάρα πολλές ώρες ορθοστασία στο πεζοδρόμιο, έξω από τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών και τις Συνόδους Κορυφής. Αυτά τα 16 χρόνια με έμαθαν πολλά και δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Δούλεψα όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνα. Η πολύχρονη εμπειρία πια είναι ένα βασικό στοιχείο, που μου επιτρέπει να εξελίσσομαι στη δουλειά μου». 

Για το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια ειδήσεων στην ιδιωτική τηλεόραση στη χώρα μας, η κ. Ζαχαρέα επισήμανε ότι έχει απόλυτη επίγνωση ότι η παρουσία μπροστά στις κάμερες έχει ημερομηνία λήξης και είναι υπέρ της ανάδειξης νέων προσώπων τόσο στην ενημέρωση όσο και στη ψυχαγωγία. «Ήταν  λοιπόν μία από τις σκέψεις που έκανα τα τελευταία χρόνια, πως, όταν έρθει η στιγμή να φύγω από την τηλεόραση θα ήθελα να αναλάβω μία διευθυντική θέση. Ωστόσο, η πρόταση για τη διευθυντική θέση ήρθε πολύ νωρίτερα από ότι είχα φανταστεί. Ήταν τιμή και ευθύνη για μένα να είμαι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια ειδήσεων στην ιδιωτική τηλεόραση και με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Κυριακόπουλο για την εμπιστοσύνη τους».  

Όπως συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα, εργάστηκε σε δύο επίπεδα: Να αποκτήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ταυτότητα και να αποκτήσει ο τρόπος δουλειάς καλύτερη οργάνωση και συγκρότηση. «Θεωρώ πως και στους δύο τομείς έγιναν άλματα, με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως δεν υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης» υπογράμμισε η παρουσιάστρια και διευθύντρια ειδήσεων του Star. 

Ο πιο σημαντικός της ρόλος και η σχέση με την οικογένεια   

Για τo ποιος είναι κατά την ίδια ο πιο σημαντικός ρόλος,  η Μ. Ζαχαρέα απαντά ξεκάθαρα: «Νομίζω πως για κάθε μητέρα η πιο σημαντική σχέση είναι πάντα εκείνη με τα παιδιά της. Για μένα η οικογένεια είναι προτεραιότητα. Οι επαγγελματικές επιτυχίες έρχονται και παρέρχονται. Η ευτυχισμένη οικογένεια όμως και οι δεσμοί που αντέχουν στο πέρασμα των χρόνων είναι η μοναδική ανεκτίμητη αξία στη ζωή μου». 

Αποκαλύπτει επίσης ότι όταν ήταν  μικρή ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος ή διευθύντρια σε μεγάλη γκαλερί ή μουσείο και υπογραμμίζει: «Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές ακόμη το σκέφτομαι και αναρωτιέμαι πώς θα είχε εξελιχθεί η ζωή μου αν είχα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο».

Τέλος, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και διευθύντρια ειδήσεων του Star, αναφέρεται στη σχέση με τον σύζυγό της Θεόδωρο Ρουσόπουλο και στα μυστικά του γάμου τους.  «Είμαστε μαζί με τον Θόδωρο σχεδόν τριάντα χρόνια. Τον αγαπώ, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα ως άνθρωπο.  Νομίζω πως, όταν ένα ζευγάρι έχει καταφέρει στη διάρκεια μιας ζωής να διατηρήσει αναλλοίωτα αυτά τα στοιχεία, παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, ο δεσμός παραμένει άρρηκτος» υπογραμμίζει.                                                             
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top