Jurassic World: Η φωνή των δεινοσαύρων

Ανακαλύπτουμε τι κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του ήχου που αναπαράγουν

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως κανείς δεν ξέρει πραγματικά τη «γλώσσα των δεινοσαύρων»;

Ο Gary Rydstrom, ο σχεδιαστής ήχου του Jurassic Park, έπρεπε να δημιουργήσει δεκάδες διαφορετικούς θορύβους δεινοσαύρων ουσιαστικά από το μηδέν, αφού κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς ακούγονται αυτά τα ζώα. Ορισμένοι από τους ήχους που δημιουργήθηκαν, στην πορεία ήταν τόσο πολύπλοκοι, που θα μπορούσε να θεωρηθούν και σπάνιοι.

Velociraptor

Το έξυπνο αυτό αρπακτικό αναπάραγει στην ταινία έναν αρκετά ενοχλητικό ήχο κι έτσι ο Gary θεώρησε πως η καλύτερη επιλογή για την ταύτιση της φωνής ήταν το ζευγάρωμα ανάμεσα σε δύο χελώνες.

Tyrannosaurus Rex

Ο τρομακτικός και μοναδικός στο είδος του T-Rex θεωρείται το διαμάντι του δημιουργού του. Η φωνή του βασίστηκε στον ήχο που παράγει ο σκύλος, καθώς αυτός παίζει με το παιχνίδι του.

Η διαδικασία αυτή βοήθησε τον Gary να ταυτίσει το παιχνίδι με το αντίστοιχο θήραμα του T-Rex.

Baby Raptor

Οι αγαπημένοι μας Ράπτορες αγαπήθηκαν πολύ απο τον Gary, λόγω της τρέλας και της χαριτωμενιάς τους. Για την αναπαραγωγή της συγκεκριμένης φωνής χρησιμοποιήθηκαν ήχοι απο μωρά αλεπούδες και κουκουβάγιες. Ο ήχος ενός ζώου βρέφους βοήθησε επίσης Gary να καταλάβει και την εξέλιξη του ήχου κατά την ενηλικίωση του Ράπτορα.

 

 της Αντωνίας Συμεωνίδου ​​​​​​​

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top