Ελληνικό στοιχείo και στον 2o ημιτελικό της Eurovision - 4 χώρες που θα προκαλέσουν αίσθηση!

O Φωκάς Ευαγγελινός συμμετέχει με τη Μολδαβία

Δείτε πώς θα εμφανιστούν στη σκηνή η Μολδαβία, η Νορβηγία, η Δανία και η Ρωσία...

 

Τα βλέμματα στρέφονται ξανά στη Eurovision, καθώς απόψε θα διεξαχθεί ο β’ ημιτελικός στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Οι χώρες που θα διαγωνιστούν είναι οι Ρωσία, Σερβία, Δανία, Ρουμανία, Αυστραλία, Νορβηγία, Μολδαβία, Άγιος Μαρίνος, ΟλλανδίαΜαυροβούνιο, Σουηδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Λετονία, Γεωργία, Πολωνία, Σλοβενία και Ουκρανία. 

Υπενθυμίζεται ότι απευθείας στον τελικό της 12ης Μαΐου περνούν Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία (οι λεγόμενες Big 5) και η διοργανώτρια χώρα Πορτογαλία. Δυστυχώς στον Α' ημιτελικό, η Ελλάδα με την Γιάννα Τερζή και το "Όνειρό μου" δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Αντίθετα, η Ελένη Φουρέιρα, η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο, πέρασε στον τελικό με το Fuego και μάλιστα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί! 

Παρόλα αυτά, το ελληνικό στοιχείο θα υπάρχει και στον β' ημιτελικό στη συμμετοχή της Μολδαβίας, με τον Φωκά Ευαγγελινό  να συνεχίζει τη διαχρονική παρουσία του στη Eurovision. Ο χορογράφος και χορευτής συνεργάζεται με τους DoReDos της Μολδαβίας και σκηνοθετεί το τραγούδι τους με τίτλο «My lucky day», που υπογράφουν ο διάσημος συνθέτης Phillip Kirkorov και ο στιχουργός John Ballard. Το video clip τους μάλιστα γυρίστηκε στη Σαντορίνη!

Υπενθυμίζεται ότι ο John Ballard έγραψε τους στίχους του κομματιού «This is love» που ερμήνευσε η Demy στη συμμετοχή της Ελλάδας το 2017. Τα φωνητικά του group θα επιμεληθεί ο Αλεξ Παναγής. 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η επιστροφή του Alexander Rybak από τη Νορβηγία, ο οποίος κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό το 2009 με το Fairytale. Φέτος, στα 31 του, ο βιολονίστας, τραγουδιστής και συνθέτης θα ανέβει στη  σκηνή της Eurovision  με  το "That’s how you write a song", με μουσικές επιρροές από την ποπ και την ντίσκο. 

 

Προδιαγραφές για να περάσει στον τελικό έχει και η συμμετοχή της Δανίας, η οποία θυμίζει κάτι από... Vikings! Rasmusen θα ανέβει στην σκηνή  με το ”Higher Ground”. 

 

Εντύπωση αναμένεται να κάνει και η Yulia Samoylov, η οποία θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία με το τραγούδι «I won’t break». Η 28χρονη τραγουδίστρια, η οποία είναι άτομο αναπηρία,  είχε επιλεχθεί και το 2017 να εκπροσωπήσει τη χώρα της στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, με το τραγούδι "Flame Is Burning", ωστόσο η υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την απαγόρευση να εισέλθει στη Ουκρανία, λόγω της επίσκεψής της στην Κριμαία το 2015.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top