Τρυματίστηκε ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Λάππας στα επεισόδια των πλειστηριασμών

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Τραυματίστηκε δημοσιογράφος από χημικά στο μάτι

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής  (21/03) συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά από τη Λαϊκή Ενότητα και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, υπήρξε ένταση.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά και καφέδες  και η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Αποτέλεσμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν ήταν να τραυματιστεί ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Λάππας, την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων, καθώς δέχτηκε χημικά στο μάτι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ:

"Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο. Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top