Πάνος Ιωαννίδης: «Στο MasterChef πρέπει να ξεπεράσεις τα όριά σου, γιατί πάνω απ’ όλα είναι εμπειρία ζωής»

Δείτε το βίντεο

Πίσω από έναν δυνατό σεφ δεν κρύβεται μόνο το ταλέντο, αλλά και η ικανότητα να εξελίσσεται διαρκώς, να οσμίζεται μυστικά, να αποστάζει εμπειρίες, να συνθέτει τελικά γεύσεις ζωής. Και ο 42χρονος Πάνος Ιωαννίδης είναι η ζωντανή απόδειξη.

Η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια κι έτσι χάραξε από πολύ νωρίς μια φιλόδοξη στρατηγική εξέλιξης και επιβραβεύτηκε. Το βιογραφικό του μόνο πλούσιο μπορείς να το χαρακτηρίσεις αφού αποτελείται μεταξύ άλλων και από το Bachelor σε ελβετικό κολλέγιο στο μάρκετινγκ , διοίκηση εστιατορίων και ανάπτυξη προϊόντων, ενώ διαθέτει πιστοποίηση αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία της Ιταλίας και στη συνέχεια ως private chef σε εστιατόρια των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για 15 χρόνια αποτέλεσε Executive Chef στην βασιλική Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τις μαγειρικές του δημιουργίες έχουν γευτεί επιφανείς προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ όπως ο Βασιλάς της Ολλανδίας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι και γαλαζοαίματοι.

Η σχέση του με τα media είναι κυρίως μέσω περιοδικών, και μεγάλων διαφημιστικών εταιριών, όπου είχε επιμεληθεί από τις συνταγές ως και το food styling.

Ο Πάνος Ιωαννίδης πρεσβεύει πως ένα καλό πιάτο αποτελεί την ιδανική συνισταμένη δεκάδων παραμέτρων, τις οποίες ένας κορυφαίος σεφ οφείλει να γνωρίζει. Πιστεύει ότι η ελληνική γαστρονομία αλλά και τα προϊόντα που μπορεί να παραχθούν στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας απεγκλωβίσουν από την οικονομική κρίση αλλά θα μας κάνουν παγκοσμίως γνωστούς για την ποιότητα που έχουμε να προσφέρουμε ως έθνος.

«Στο MasterChef πρέπει να ξεπεράσεις τα όριά σου, γιατί πάνω απ’ όλα είναι εμπειρία ζωής.»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top