H Ουκρανία απαγορεύει στην Ρωσίδα τραγουδίστρια να πάει στη Eurovision!

Αντιδρά το Κρεμλίνο

Η Ουκρανία, η χώρα που φιλοξενεί φέτος τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ενδέχεται να απαγορεύσει την είσοδο στην εκπρόσωπο της Μόσχας, την 28χρονη Γιούλια Σαμοΐλοβα, μετά τις αναφορές ότι η τραγουδίστρια επισκέφθηκε την Κριμαία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου αυτής από τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU).

Η προσάρτηση της Κριμαίας προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας και την Ουκρανία. Ακόμη και αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις ανάγονται σε πηγές έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Το Κίεβο, που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό της Eurovision και ως εκ τούτου ανέλαβε τη διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού, είχε διαμηνύσει ότι θα απαγορεύσει την είσοδο σε ορισμένους Ρώσους καλλιτέχνες που τους θεωρεί "αντι-Ουκρανούς".

Την Κυριακή, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη Σαμοΐλοβα, που θα ερμηνεύσει τη ρομαντική μπαλάντα "Flame is burning".

Το Κρεμλίνο διέψευσε όμως ότι στόχος του ήταν να προκαλέσει την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι η τραγουδίστρια επελέγη ανεξάρτητα από το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Channel 1.

"Είναι σαφές ότι θα επιθυμούσε κανείς να αποφευχθεί η πολιτικοποίηση της Eurovision και πιστεύουμε ότι είναι απολύτως απαράδεκτο" είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top