ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στον ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι δε θέλουν λύση Μουλόπουλου – Πώς αντιδρούν οι τράπεζες;

Δε δίνουν λεφτά και πτωχεύουν εν λειτουργία τον Οργανισμό

ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στον ΔΟΛ

Η είδηση ότι η διάσωση του ΔΟΛ περνάει μέσα από τα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου «έσκασε» το βράδυ της Τρίτης και συγκλόνισε την πολιτική και δημοσιογραφική ζωή της χώρας. Από εκείνη την ώρα και μετά, η μία εξέλιξη διαδέχεται την άλλη. 

Βασικός πρωταγωνιστής σε κάθε μια από αυτές (τις εξελίξεις), ο «σωτήρας» του Οργανισμού: ο δημοσιογράφος του Βήματος και των Νέων επί σειρά ετών κατά το παρελθόν και σημερινό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής της κυβέρνησης και μέχρι χτες πρόεδρος του Δ.Σ της εφημερίδας «Αυγή», ο οποίος αποδέχτηκε «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση με την οποία έγιναν γνωστά τα νέα δεδομένα. 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει επιχείρηση «ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ» και ότι με τον τρόπο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του στρατιά Μέσων Ενημέρωσης.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο "μέτωπο" των εργαζομένων

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το star.gr, στους διαδρόμους του Οργανισμού κυκλοφορεί έγγραφο, το οποίο οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν για να δείξουν και με πιο απτό τρόπο ότι δεν συμφωνούν με τις εξελίξεις και ότι από πλευράς τους, ο Βασίλης Μουλόπουλος δεν είναι δεκτός στο νέο ρόλο που του ανατέθηκε.

«Καλούμε τους αναγνώστες μας και τους φίλους που μας στήριξαν και μας στηρίζουν αυτή τη δύσκολη περίοδο να μη βιαστούν να παραδώσουν τον ΔΟΛ σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Και να πιστέψουν ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το καταγγείλουμε. Το οφείλουμε σ’ εκείνους. Το οφείλουμε σ’ εμάς τους ίδιους. Και το οφείλουμε στην ιστορία ενός δημοσιογραφικού οργανισμού που, παρά τα όποια λάθη του στην πολύχρονη πορεία του, συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο αυτής της χώρας και στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρεται σε σημείο του του εγγράφου που το οποίο συγκεντρώνει τις υπογραφές της πλειοψηφίας των εργαζομένων του ΔΟΛ. 

Το star.gr εξασφάλισε και σας μεταδίδει ολόκληρο το σχετικό έγγραφο: 

Ιστορικά στελέχη πρώτης γραμμής του ΔΟΛ, όπως οι Γιάννης Πρετεντέρης και Γιώργος Παπαχρήστος, έχουν ήδη εκφράσει δημόσια ότι διαφωνούν με την επιλογή Μουλόπουλου.

Χαρακτηριστικό είναι το "δηκτικό" σχόλιο του Παπαχρήστου στα "Νέα" της Τετάρτης, όπου έγραψε: "Ευκαιρίας δοθείσης, να καθησυχάσω συνάδελφό μου της "Αυγής" που ανησυχεί για την προσωπική μου τύχη στα ΝΕΑ: παραμένω εδώ, σε αυτή τη σελίδα. Και θα παραμείνω όσο έχω την ευχέρεια να διατυπώνω ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις άποψη. Όταν αυτό πάψει για κάποιο λόγο να ισχύει (λ.χ. στην απίθανη περίπτωση να μεταβληθούν "ΤΑ ΝΕΑ" στη μεσημεριανή εκδοχή της "Αυγής"), είναι προφανές ότι θα εκλείψουν και οι λόγοι ύπαρξης του "Στίγματος". Ταύτα επί του παρόντος..."

Ωστόσο, η πιο σημαντική εξέλιξη της ημέρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star.gr, είναι ότι «οι τράπεζες έχουν αγνοήσει την περίπτωση της τοποθέτησης του κυρίου Μουλόπουλου και προχωρούν στην πτωχευτική διαδικασία. Καταθέτουν δηλαδή αίτηση πτώχευσης του ΔΟΛ εν λειτουργία», όπως μας μετέφερε ιστορικό στέλεχος του ΔΟΛ.

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να είναι επίσης κρίσιμο, μιας και ο Βασίλης Μουλόπουλος αναμένεται να περάσει την πόρτα του Οργανισμού Λαμπράκη και είναι πολύ πιθανή η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top