ΟΛΕΣ οι εξελίξεις για την μήνυση Καμμένου κατά του σκιτσογράφου Πετρουλάκη-Πως τα 2 εκατομμύρια € έγιναν 100.000

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε η αγωγή

Συζητήθηκε η αγωγή Καμμένου κατά του σκιτσογράφου Πετρουλ

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή για ηθική βλάβη στο πρόσωπο του που υπέβαλλε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά της ιστοσελίδας Protagon για το άρθρο του γελοιογράφου Α. Πετρουλάκη προ διετίας με τον τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Ο υπουργός Άμυνας στρέφεται με την αγωγή του και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας αλλά και σε βάρος του Ανδρέα Πετρουλάκη, ζητώντας ως αποζημίωση ποσό 2 εκατ. ευρώ το οποίο, ωστόσο με την έναρξη της διαδικασίας μειώθηκε στα 100.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του υπουργού ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας ο οποίος αναφέρθηκε στην επίμαχη ανάρτηση στην ιστοσελίδα το 2015 χαρακτηρίζοντας ψευδή όσα αναφέρονται για το πρόσωπο του κ. Καμμένου. Πρόκειται για «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές, είπε ο δημοσιογράφος.

Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Νομικής, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ. Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Στόχος του άρθρου, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, ήταν «να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», προσθέτοντας πως τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου.

Ο γελοιογράφος είπε πως επρόκειτο για ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου.

Η δικηγόρος του υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι «οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον υπουργό Άμυνας».

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του τους επόμενους μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top