Το τοστ είναι ένα σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι καθώς εκτός από πεντανόστιμο, μπορεί κάποιος να το ετοιμάσει πολύ γρήγορα.
Η συχνή κατανάλωσή του ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας καθώς περιέχει πολλή ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και ελάχιστες φυτικές ίνες.
Το υπέροχο φρούτο που βοηθάει στην όραση και την υγεία των μαλλιών
Μάλιστα οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες προκαλούν ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα, και η συχνή κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υγείας DiabetesDE αναφέρει πως και το ψωμί ολικής άλεσης είναι ναι μεν πιο υγιεινό από το λευκό αλλά και αυτό κρύβει κινδύνους. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι ότι μπορεί και αυτό να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Nόστιμα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη για καλό ύπνο
Φρυγάνισμα ψωμιού
Όσοι μάλιστα προτιμούν το ψωμάκι τους όχι ωμό αλλά φρυγανισμένο εκτίθεται σε επιπλέον κινδύνους.
Όταν το ψωμί ψήνεται αρκετά δημιουργούνται επιβλαβείς ουσίες όπως ακρυλαμίδιο και ο εστέρας λιπαρών οξέων 3-MCPD, που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου και του εντέρου.
Καλό λοιπόν είναι να το απολαμβάνετε μόνο όταν έχει χρυσαφί χρώμα.
Συμπέρασμα; Καλύτερα να μειώσετε κατά πολύ την κατανάλωσή του αν όμως αυτό είναι αδύνατον επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης και προσπαθήστε να το φρυγανίζεται ελαφρώς.