Έτσι θα αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψη θρεπτικών συστατικών στο φαγητό σου

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο διαιτολόγιό σου!

Έτσι Θα Λάβεις Επαρκή Θρεπτικά Συστατικά Από Το Φαγητό Σου

Η επιλογή τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντική για να διατηρούμαστε υγιείς και να προλαμβάνουμε διάφορες ασθένειες. Βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες είναι όλα τους σημαντικά για να διατηρούμαστε σε φόρμα, όμως για να εξασφαλιστεί η επαρκής πρόσληψή τους οφείλουμε να τροποποιήσουμε το διαιτολόγιό μας αναλόγως. Ακολουθούν μερικές συμβουλές προς αυτήν την κατεύθυνση.

7 υγιεινές τροφές για να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα

Κατανάλωσε ποικιλία φρούτων και λαχανικών

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μερικά από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, επομένως κατανάλωσε ποικιλία από πολύχρωμες επιλογές στη διατροφή σου. Τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ο στόχος.

Επίλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το καστανό ρύζι, η κινόα και το ψωμί ολικής αλέσεως, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Β και μέταλλα. Δώσε λοιπόν σε αυτά προτεραιότητα.

Κατανάλωσε ξηρούς καρπούς και σπόρους

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και μετάλλων. Μικρή ποσότητα από αυτούς στα γεύματα ή τα σνακ σου θα κάνουν τη διαφορά.

7 αλλαγές που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου

Επίλεξε άπαχες πηγές πρωτεΐνης

Επίλεξε καλύτερα άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως το κοτόπουλο, το ψάρι και τα όσπρια, τα οποία περιέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Β.

Περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συχνά πλούσια σε θερμίδες, νάτριο και ανθυγιεινά λίπη και μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Φρόντισε λοιπόν να τα καταναλώνεις όσο πιο σπάνια γίνεται και δώσε βάση στα φρέσκα προϊόντα.

Πηγή: allyou.gr

Επιμέλεια: Ναταλία Πετρίτη 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top