Τελικά οι ώρες που τρως επηρεάζουν τη διατροφή σου;

Παίζει ρόλο το πότε ή το τι καταναλώνεις;

διατροφή

Οι ειδικοί, Susan Kleiner, Ph.D., R.D., Διατροφολόγος στο USANA Health Sciences και Jacqui Justice, κλινική εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, διευθύντρια της διατροφής στο Womens Healthy Hormones έχουν την απάντηση για κάτι που θα έχει προβληματίσει κάποια στιγμή κι εσένα.

Μία θερμίδα είναι μόνο "μία” θερμίδα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο "συγχρονίζεις" αυτές τις θερμίδες μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό σου και τα επίπεδα κορεσμού σου, δημιουργώντας έτσι πιθανότατα μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη μείωση των κιλών σου.

«Ο έλεγχος των κιλών στο σώμα σου είναι μία περίπλοκη διαδικασία στην οποία παίρνουν μέρος το μυαλό, οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές», λέει η Kleiner.

4+1 συμβουλές από τους ειδικούς για να χάνεις ευκολότερα βάρος 

Το πρωινό κόλπο που θα αλλάξει τη διάθεσή σου

Αυτό που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου είναι να φας πρωινό! Η Justice προτείνει να τρως πρωινό 1 ώρα αφού ξυπνήσεις και αν μπορείς να πίνεις και νερό, ακόμα καλύτερα, αφού και τα δύο ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου.

Επίσης, προσπάθησε να μην ξεπερνάς τις 3 ώρες ανάμεσα στα γεύματα και στα σνακ σου. «Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί σε ισορροπία το σάκχαρο στο αίμα σου στη διάρκεια της ημέρας, το μεταβολισμό σου ενεργοποιημένο και την ενέργειά σου στα ύψη», όπως αναφέρει η Justice.

«Η πείρα μου δείχνει ότι οι πελάτες μου που τελειώνουν το βραδινό τους πριν τις 7:30 χάνουν περισσότερα κιλά και έχουν περισσότερη ενέργεια την επόμενη μέρα σε σχέση με αυτούς που τρώνε αργά τη νύχτα», λέει η Justice.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top