Πέντε πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου εάν τρως μόνο μία φορά την ημέρα

Δες ποιες είναι όλες οι αρνητικές συνέπειες

γυναικα τρωει

Το OMAD (One Meal a Day Diet) που σημαίνει «ένα γεύμα την ημέρα» είναι μια μορφή διαλείπουσας νηστείας που πιστεύεται ότι βοηθά στην απώλεια βάρους. Οι λόγοι που ο καθένας το υιοθετεί είναι διαφορετικοί. Κάποιοι να χάσουν βάρος, άλλοι για να είναι πιο υγιείς ή να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για φαγητό.

4 tips για να χάσεις βάρος χωρίς να πεινάς

Πιο κάτω όμως θα δεις 5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου εάν επιλέξεις αυτό τον τρόπο διατροφής. 

1. Μπορεί να πάρεις βάρος

Το να τρως μία φορά την ημέρα, μπορεί αρχικά να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, ωστόσο όταν η ποσότητα αυτή αυξάνεται, το σώμα ενεργοποιεί μηχανισμούς αποθήκευσης λίπους ώστε να προστατευτεί από επόμενο περιορισμό τροφής. Σε περιπτώσεις έλλειψης τροφής, λοιπόν, το σώμα ενεργοποιεί τη λειτουργία λιμοκτονίας και επιβραδύνει τον μεταβολισμό. 

2. Το επίπεδο σακχάρου στο αίμα μας μπορεί να γίνει ασταθές

Οι μεγάλες περίοδοι χωρίς φαγητό συνήθως οδηγούν σε ασταθή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η υπογλυκαιμία (εξαιρετικά χαμηλό σάκχαρο στο αίμα) προκαλείται συχνά από την ασιτία, ειδικά εάν έχουμε διαβήτη τύπου 2. Αργότερα, μπορεί να υποφέρεις από μυϊκή ένταση που προκαλεί πονοκεφάλους.

3. Αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική σου ζωή 

Μεσημεριανά γεύματα στη δουλειά, οικογενειακές συγκεντρώσεις και γενέθλια -όλες αυτές οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα είναι βάρος για εσένα επειδή θα περιορίζεσαι σε ένα μόνο γεύμα. Κατά συνέπεια, η οικογένεια και οι φίλοι σου ενδέχεται να σου κάνουν κήρυγμα για τη διατροφή σου. 

4. Πονοκέφαλοι 

Οι πονοκέφαλοι διαίτης είναι αρκετά συνηθισμένοι σε όσους θέλουν να χάσουν αυτά τα περιττά κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εμφανίζονται για πολλούς λόγους, είτε οφείλονται σε μια περίοδο προσαρμογής, σε πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σε ανεπάρκεια μαγνησίου κ.λπ.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της μέρας για να κάνεις γυμναστική

5. Μπορεί να νιώθεις κρύο 

Η κατανάλωση ενός γεύματος την ημέρα εκτρέπει τη ροή του αίματος προς την κατεύθυνση της αποθήκευσης λίπους. Με αυτόν τον τρόπο, αποθηκεύει ενέργεια και, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παρέχει δύναμη και ευελιξία. Η χαμηλή ποσότητα θερμίδων σε κάνει να νιώθεις συνεχώς πεινασμένη και ότι κρυώνεις. 

Πηγή: mylife.com.cy/


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top