Ξεκίνα τη μέρα σου με αυτά τα πέντε σούπερ φρούτα

Πέντε φρούτα που αποτελούν την κατάλληλη επιλογή

Tο πρωινό είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και όταν αυτό είναι πλούσιο σε φρούτα, μπορούμε να επωφεληθούμε με δεκάδες τρόπους. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα φρούτα για το πρώτο γεύμα μας μέσα στην ημέρα;

Αυτές είναι οι τροφές που μας προστατεύουν από τη γρίπη!

εσπεριδοειδή

Εσπεριδοειδή

Πορτοκάλια, μανταρίνια, grapefruits, ακόμη και λεμόνια και limes σαν συστατικό σε smoothies, τα εσπεριδοειδή είναι μια ιδανική επιλογή για το πρωινό γεύμα, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, φυτικές ίνες και κάλλιο, διαθέτοντας παράλληλα αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύοντας την υγεία της καρδιάς μας.

μήλα

Μήλα

Οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά των μήλων μας προστατεύουν από τα συμπτώματα του κρυώματος και από τις εντερικές δυσλειτουργίες, ενώ η κερσετίνη που αυτό περιέχει ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ιδιαίτερα αν υποφέρετε από εποχικές αλλεργίες, επιλέξτε τα.

ακτινίδιο

Ακτινίδια

Τα ακτινίδια μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή, είναι όμως ένα εξαιρετικό συστατικό για ένα μπολ φρούτων για πρωινό. Πλούσια σε βιταμίνη C, ενισχύουν τον οργανισμό μας, ενώ η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περιορίζει την όρεξή μας για φαγητό μέσα στην ημέρα.

μπανάνες

Μπανάνες

Το πιο εύκολο στη μεταφορά φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή για ευεργετικά βακτηρίδια για το έντερό μας. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και ιχνοστοιχεία, είναι μια εξαιρετική επιλογή και για τα μικρά παιδιά.

ρόδι

Ρόδι

Το ρόδι σε μορφή χυμού ή ως topping πάνω από ένα γιαούρτι είναι ό,τι πρέπει αν έχετε αυξημένη ανάγκη για βιταμίνη C, αλλά και αν προσέχετε τη σιλουέτα σας. Κι αυτό καθώς η συγκέντρωσή του σε φυτικές ίνες μας κάνει να νιώθουμε γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού, καταναλώνοντας τελικά και μικρότερες ποσότητες φαγητού.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top