Δες πώς να απαλλαγείς από την κακοσμία

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για φρέσκια αναπνοή

αντιοξειδωτικά ροφήματα

Η κακοσμία του στόματος δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεσαι, αφού αυτή είναι αντιμετωπίσιμη και μάλιστα εύκολα. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες!

Tέσσερις τρόποι να ενυδατωθούμε χωρίς να πίνουμε νερό

Aυτή είναι η υγιεινή και light τροφή που χαρίζει μακροζωία

Φρόντισε την υγιεινή του στόματός σου

Μην αμελείς ποτέ την υγιεινή του στόματός σου, ακόμη κι αν έχεις γυρίσει ξημερώματα στο σπίτι μετά από μια έξοδο. Κι αυτό καθώς η πλάκα παραμονεύει και είναι η βασική αιτία για την κακοσμία της στοματικής κοιλότητας. Χρησιμοποίησε μια βούρτσα καλής ποιότητας, αλλά και μια οδοντόκρεμα σύμφωνα με τις ανάγκες σου και βάλε το οδοντικό νήμα ή τα μεσοδόντια βουρτσάκια στην καθημερινή σου ρουτίνα. Βούρτσισε τα δόντια σου για τουλάχιστον 1,5 λεπτό, δύο φορές την ημέρα ή αν αυτό είναι δυνατό, έπειτα από κάθε γεύμα.

Βούρτσισε, χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα και ξέπλυνε το στόμα σου με αυτή τη σειρά

Η σειρά με την οποία προχωράς τη ρουτίνα καθαρισμού των δοντιών σου έχει μεγάλη σημασία ώστε να αποφύγεις την κακοσμία και άλλου είδους προβλήματα. Το βούρτσισμα στην αρχή βοηθά ώστε να μαλακώσουν όλα τα κατάλοιπα τροφής και να αφαιρεθούν τελικά από το νήμα, ενώ το ξέπλυμα του στόματος στο τέλος και όχι απλώς μετά το βούρτσισμα σιγουρεύει ότι θα φύγουν όλα αυτά από τη στοματική κοιλότητα. Σε περίπτωση που το συστήσει ο οδοντίατρός σου, χρησιμοποίησε και ένα στοματικό διάλυμα στο τέλος της διαδικασίας.

Χρησιμοποίησε ένα scraper για τη γλώσσα σου

Το scraper είναι ένα αντικείμενο που βοηθά στο ξύσιμο της γλώσσας μας και στην απομάκρυνση όλων των βακτηριδίων που βρίσκονται πάνω σε αυτήν. Και πίστεψέ μας, υπάρχουν πολλά και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κακοσμία. Πολλές οδοντόβουρτσες διαθέτουν ενσωματωμένο scraper, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσεις έξτρα αντικείμενα.

Απόφυγε τις τροφές με πολλά λίπη και σάκχαρα

Για να μειωθεί δραστικά η κακοσμία, απόφυγε τις τροφές με πολλά λίπη και σάκχαρα, καθώς αυτές είναι που καταστρέφουν πιο εύκολα στοιχεία της στοματικής κοιλότητας που γεννούν την κακοσμία, ενώ γεμίζουν το στόμα με περισσότερα βακτήρια!

Καθάρισε τη μύτη σου

Όσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται, η στοματική κοιλότητα επηρεάζεται από αυτή την μύτης, οπότε αν έχεις συνάχι και έχουν μείνει κατάλοιπα εντός της, καθάρισέ την σχολαστικά για να αποφύγεις την κακοσμία.

Ενυδατώσου

Η συχνότερη κατανάλωση νερού βοηθά στο να παραμένει στοιχειωδώς καθαρότερη η στοματική κοιλότητα και απομακρύνει ως ένα βαθμό τα βακτήρια που οδηγούν στην κακοσμία, ιδιαίτερα στα άτομα που πάσχουν από ξηροστομία. Γι’ αυτό πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς μέσα στην ημέρα!

Επισκέψου τον οδοντίατρό σου

Αν η κακοσμία επιμένει μετά από όλα τα παραπάνω βήματα, επισκέψου τον οδοντίατρό σου αφού είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι διαφορετικό στο στόμα σου που την προκαλεί, όπως το να έχει χαλάσει ένα δόντι ή να έχει δημιουργηθεί πέτρα ανάμεσά τους. Εκείνος θα σε εξετάσει και σε καθοδηγήσει ως προς το τι πρέπει να κάνεις.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top