Tέσσερις τρόποι να ενυδατωθούμε χωρίς να πίνουμε νερό

Αν ανήκεις σ’ αυτούς που βαριούνται να πίνουν νερό, σου βρήκαμε λύση

Ο οργανισμός μας χάνει σε ενυδάτωση όλες τις εποχές του χρόνου, ιδιαίτερα αν γυμναζόμαστε και αν δεν είμαστε από εκείνες που κυκλοφορούν με ένα παγούρι νερού παντού. Για να ενισχύσετε την ενυδάτωσή σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απλά θα καταναλώνετε περισσότερο νερό, συνεχίστε να διαβάζετε!

Aυτή είναι η υγιεινή και light τροφή που χαρίζει μακροζωία

Διάλεξε ένα ρόφημα χωρίς αλκοόλ στις νυχτερινές σου εξόδους

Οι νυχτερινές έξοδοι δεν κόβονται χειμώνα-καλοκαίρι! Όμως αυτό που μπορείς να περιορίσεις για να δεις τον οργανισμό σου να ενυδατώνεται πραγματικά και όχι να χάνει από τη διουρητική λειτουργία του, είναι το αλκοόλ. Επίλεξε χυμούς, ginger beer ή ένα αναψυκτικό με pink grapefruit και ρώτα στο μπαρ όπου βρίσκεσαι αν υπάρχει κατάλογος με virgin cocktails.

Πρόσθεσε ηλεκτρολύτες στην καθημερινότητά σου

Οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι ώστε ο οργανισμός μας να απορροφά περισσότερο νερό. Κατανάλωσέ τους μετά τη γυμναστική ενώ μην τους παραλείψεις όταν έχεις hangover, καθώς όχι απλά επαναφέρουν την ενυδάτωση στο σώμα, αλλά μας γλιτώνουν και από τα δύσκολα συμπτώματά του.

Πέντε tips για να τρως σνακ χωρίς να παχαίνεις

Κάνε το νερό σου να έχει καλύτερη γεύση

Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι να πιείς έστω το 1,5 λίτρο την ημέρα, τότε ίσως φταίει η γεύση του νερού που σε αποτρέπει. Κάνε το νερό σου πεντανόστιμο προσθέτοντας φέτες από εσπεριδοειδή, φράουλες, βότανα όπως βασιλικό και άνηθο και θα μας θυμηθείς. Σκέψου επίσης την αγορά ενός φίλτρου νερού για την κουζίνα σου.

Κατανάλωσε ενυδατικές τροφές

Από τα φρέσκα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, το καρπούζι και οι φράουλες, μέχρι λαχανικά όπως τα κολοκύθια και το αγγούρι, η ενυδάτωση μπορεί να επιτευχθεί και από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Καταναλώστε τα κατά προτίμηση ωμά, ενώ δοκιμάστε και σούπες από αυτά, όπως gazpacho το καλοκαίρι και λαχανόσουπα το χειμώνα.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top