Έξι τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και δες το σώμα σου να αλλάζει

Νόστιμες Τροφές Που Αδυνατίζουν

Πολλές φορές, παρά το γεγονός ότι δεν καταναλώνουμε τρόφιμα που να παχαίνουν ιδιαίτερα, αντιμετωπίζουμε προβλήματα ως προς την διατήρηση του βάρους μας στα επιθυμητά επίπεδα, γεγονός που μας απογοητεύει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που συμβαίνει κατά πάσα πιθανότητα είναι ότι ο μεταβολισμός μας χρειάζεται ένα μικρό boost για να ξυπνήσει και να δουλέψει όπως θα έπρεπε.

Για να συμβεί αυτό, οφείλουμε να εντάξουμε στην διατροφή μας μερικές τροφές και ροφήματα που θα βοηθήσουν με τον τρόπο τους σε αυτήν την αφύπνιση του μεταβολισμού. Μερικές και μερικά από αυτά βρίσκονται στη λίστα που ακολουθεί.

Φακές: Ένα superfood που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Τσάι

Το τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες σε συνδυασμό με την καφεΐνη ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού. Ιδιαίτερα το τσάι oolong όπως και το matcha είναι ιδανικά για να καταπολεμηθεί η οξείδωση του λίπους στον οργανισμό, ενώ καταναλώνοντάς τα καίμε περισσότερες θερμίδες.

Φασόλια και γενικά όσπρια

Τα φασόλια, αλλά και όλα επί της ουσίας τα όσπρια, όπως οι φακές, τα ρεβίθια, τα μαυρομάτικα και άλλα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών. Η κατανάλωση πολλής πρωτεΐνης συνδέεται άμεσα με ένα μεταβολισμό που λειτουργεί σωστά, καίγοντας περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως. Επιπλέον, οι φυτικές τους ίνες εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου.

Ginger

Το ginger και τα σχετικά μπαχαρικά του ενισχύουν τον μεταβολισμό όσο λίγες τροφές, ενώ βοηθούν στο να καίμε περισσότερες θερμίδες. Αυτό συμβαίνει όταν καταναλώνουμε το ginger μέσα στο φαγητό μας, αλλά και όταν το προσθέτουμε σε ροφήματα.

Κακάο

Όσο κι αν δεν σας γεμίζει το μάτι σαν τροφή που θα μπορούσε δυνητικά να ενισχύσει τον μεταβολισμό, το κακάο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Πιο αναλυτικά, το κακάο εμποδίζει το σώμα από το να απορροφά θερμίδες από τα λίπη και τους υδατάνθρακες που αυτό καταναλώνει, ενώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τη νοστιμιά που αυτό χαρίζει οπουδήποτε χρησιμοποιείται. Μην ξεχνάτε ωστόσο ότι όσο πιο επεξεργασμένο είναι, τόσο λιγότερο συμβάλει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο καίει τα λίπη του σώματός μας όσο λίγες τροφές, ενισχύοντας γενικότερα τον μεταβολισμό μας. Επιπλέον, δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο, ωστόσο δεν είναι για χόρταση, αφού η υπερκατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι και παλινδρόμηση. Περιορίστε τη χρήση του στα 1-2 κουτάλια της σούπας την ημέρα.

Νερό

Η κατανάλωση νερού είναι το κλειδί για να παραμένουμε ενυδατωμένες, βοηθά όμως ταυτόχρονα και στο να ενισχύουμε με τον πιο φυσικό τρόπο τη λειτουργία του μεταβολισμού μας. Πιο συγκεκριμένα, όσο πίνουμε νερό ενισχύουμε τον μεταβολισμό μας κατά 24–30%, για 40-90 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top