Η άσκηση που πρέπει να κάνεις, ανάλογα με την…κούραση σου!

Και η κούραση, την σωστή άσκηση θέλει και θα περάσει

Γυμναστική

Νιώθεις κουρασμένη και το μόνο που ονειρεύεσαι είναι ο καναπές σου και τα επεισόδια στο Netflix. Καλή είναι και αυτή η λύση, όμως σήμερα σού έχουμε κάτι καλύτερο.

Καθόσουν όλη την ημέρα;

Δοκίμασε μία σύντομης διάρκειας μα υψηλής έντασης εναλλασσόμενη άσκηση. Για παράδειγμα, έναν γύρο με ποδήλατο για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα 4 λεπτά ξεκούραση. Επανάλαβε 8 φορές.Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και ένας γύρος μέτριας άσκησης μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σε σύγκριση με καθόλου άσκηση.

Κάνε αποτοξίνωση χωρίς να νιώσεις πείνα

Καθόσουν για… μήνες;

Δοκίμασε ένα γρήγορο περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά, προσκαλώντας μαζί έναν φίλο σου. Δεν μας κάνει έκπληξη που, όπως λένε οι έρευνες, άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν περισσότερη ενέργεια σε σχέση με αυτούς που δεν ασκούνται καθόλου.

 

Μήπως έκανες πολύ γυμναστική;

Δοκίμασε να κάνεις κάτι εύκολο που δεν θα σε κάνει να ιδρώσεις, όπως για παράδειγμα ένα εύκολο μάθημα yoga ή λίγο ποδήλατο. Η υπερβολική άσκηση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης χρόνου για ανάκτηση δυνάμεων. Σε αντίθεση με αυτό που περίμενες, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα καλύτερα είδη "χαλάρωσης" περιλαμβάνουν ήπιας έντασης γυμναστική που ενισχύουν την κυκλοφορία.

Yoga: Τα πολλαπλά οφέλη που σου προσφέρει που ούτε καν τα φαντάζεσαι

Άργησες να κοιμηθείς;

Δοκίμασε... να μην κάνεις τίποτα και πήγαινε να κοιμηθείς. Αν δεν έχεις ξεκουραστεί αρκετά την προηγούμενη νύχτα ένας απογευματινός ύπνος διάρκειας 20 λεπτών θα σε βοηθήσει, ενώ ένας 7-8ωρος ύπνος το βράδυ θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα την επόμενη μέρα και αρκετά δυνατή για την επόμενη γυμναστική σου.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top