Ένας detox οδηγός για να αποτοξινωθείς από τις αρνητικές σκέψεις

Γιατί και το μυαλό χρειάζεται την αποτοξίνωσή του

relax/ unsplash

Συνήθως οι διακοπές είναι η μόνη περίοδος του χρόνου που μπορούμε να νιώσουμε για λίγο ξέγνοιαστοι μακριά από υποχρεώσεις, προβλήματα, αρνητικές σκέψεις. Ωστόσο, η ηρεμία και η χαλάρωση του μυαλού είναι απαραίτητη περισσότερες φορές μέσα στο χρόνο, αφού τα επίπεδα άγχους και στρες είναι αυξημένα σε καθημερινή βάση. Το mind detox είναι το trend που έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ αυτή την περίοδο, όπου η παραμονή στο σπίτι και η καθολική αλλαγή των συνηθειών μας, μας φέρνει συνεχώς αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την ψυχική μας υγεία.

Τα οφέλη της αποτοξίνωσης του μυαλού είναι πολλά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το σώμα μας. Καλύτερος ύπνος, αυξημένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καλή διάθεση και κυρίως λιγότερες ανήσυχες σκέψεις είναι μερικά από όσα θα κερδίσεις εντάσσοντας το mind detox στο πρόγραμμά σου. How to: Όταν ο αρνητισμός σε έχει κατακλύσει, κάνε ένα βήμα πίσω και ακολούθησε μια από τις παρακάτω πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου, ώστε να σκεφτείς και πάλι με διαύγεια.

Δοκίμασε διαλογισμό

Σύμφωνα με μελέτες ο διαλογισμός είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος προκειμένου να ανανεώσεις τον οργανισμό σου αλλά και να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία. Μπορεί να φαίνεται δύσκολη διαδικασία (ειδικά αν δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ), όμως όταν γίνεται με υπομονή και επιμονή, καταφέρνει να αδειάσει το μυαλό σου από οτιδήποτε σε απασχολεί.

Ή μήπως Mindfulness;

Το mindfulness (aka ενσυνειδητότητα) είναι ένα νέο trend στο κόσμο του wellness και έχει ήδη αποδειχθεί θαυματουργό. Πολλοί το συγχέουν με τον διαλογισμό που αναφέραμε πριν, όμως είναι πολλά περισσότερα. Το βασικό concept είναι να προσπαθήσεις να επικεντρωθείς σε μια μόνο δραστηριότητα, απομακρύνοντας κάθε ανήσυχη σκέψη. Αυτό θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι πιο καθαρά και πολύπλευρα.

Επικοινώνησε ότι σε προβληματίζει

Η επικοινωνία είναι ακόμα ένας τρόπος να απαλλαγείς από το βάρος των αρνητικών σκέψεων. Μια ειλικρινής συζήτηση με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και δείχνουν να σε καταλαβαίνουν, πάντα είναι ωφέλιμη για το μυαλό. Επικοινωνώντας τους προβληματισμούς σου, αντί να τους συσσωρεύεις μέσα σου καταφέρνεις να τους διαχειριστείς. 

Διάβασε όλα τα Lifestyle νέα

Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top