Πώς να σταματήσεις να τρως από βαρεμάρα

Η καραντίνα δε βοηθά την κατάσταση

pizza

Eίσαι κλεισμένη στο σπίτι -όπως όλοι μας- και με όλα συμβαίνουν γύρω μας, η ψυχολογία σου είναι πεσμένη. Δεν ξέρεις τι να κάνεις και καταφεύγεις στο φαγητό. Ξέρεις όμως ότι αυτή η συνήθεια δε θα σε οδηγήσει μόνο σε επιπλέον κιλά, αλλά δεν κάνει καθόλου καλό στην υγεία σου.

Πώς να σταματήσεις να τρως απο πλήξη 

Βρες τον λόγο για τον οποίο καταφεύγεις στο φαγητό 

Αναλογίσου πώς οδηγείσαι στο άσκοπο φαγητό. Νιώθεις άγχος ή μελαγχολία; Ψάχνεις για ένα κίνητρο ή προσπαθείς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου; Ψάξε από πού πηγάζει αυτή η επιθυμία, ώστε να είσαι σε θέση να την αντιμετωπίσεις την επόμενη φορά. 

Χρησιμοποίησε διαφορετικούς αντιπερισπασμός

Όταν νιώσεις πως θέλεις να καταβροχθίσεις όλες τις σοκολάτες στο ντουλάπι, δοκίμασε να κάνει κάτι άλλο. Ίσως έτσι αντιληφθείς πως η λιγούρα ήταν απλώς πλασματική. 

Απομάκρυνε από το ψυγείο/ντουλάπι τις non-stop-eating τροφές

Ξέρεις ποιες είναι αυτές. Αυτές που τις παίρνεις για ένα snack και τελικά καταλήγουν να αδειάζουν πιο γρήγορα από ό,τι περίμενες. Ξεφορτώσου τες. Αν θέλεις να κάνεις προσπάθεια να τις περιορίσεις, καλύτερα να τις ξεχάσεις για λίγο. Παρόλα αυτά, επειδή δεν θες αυτός ο περιορισμός να γυρίσει boomerang, κράτησε ελάχιστες από αυτές στο πίσω μέρος του ντουλαπιού για κάποια ειδική περίσταση.

Αν πεινάς συνέχεια, προτίμησε πιο υγιεινές επιλογές 

Προτίμησε τροφές που θα σε κρατήσουν γεμάτη για αρκετή ώρα και είναι πολύ πιο υγιεινές, όπως ξηροί καρποί, βραστά αυγά και λαχανικά ή μαύρη σοκολάτα.

Πιές άφθονο νερό

Η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο. Επίσης, σου προσφέρει την αίσθηση του κορεσμού. 

Προγραμμάτισε τα γεύματα σου

Το ότι είσαι σε καραντίνα δε σημαίνει ότι πρέπει να πατήσεις παύση στην έννοια πρόγραμμα. Όρισε τις ώρες που θα τρως, τι θα τρως και φυσικά πόσο. 

Ενσωμάτωσε την άσκηση στην καθημερινότητα σου

Δε χρειάζεται να σου επισημάνουμε για πολλοστή φορά τα οφέλη της άσκησης. Στο σπίτι υπάρχουν ένα σωρό αντικείμενα που μπορείς να αξιοποιήσεις για homemade γυμναστική και άπειρες ασκήσεις να εντοπίσεις στο ίντερντετ. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top