Το εντυπωσιακό ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές άνοιξε τις πύλες του

Το παλάτι των Αιγών που χτίστηκε από τον Φίλιππο Β’

Το ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές άνοιξε τις πύλες του

Το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές ,το αρχαίο παλάτι όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό. Το Παλάτι των Αιγών, επίσημα γνωστό ως Βασιλική Μητρόπολη των Μακεδόνων, που χτίστηκε από τον Φίλιππο Β' της Μακεδονίας τον 4ο αιώνα π.Χ, σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ήταν το μεγαλύτερο κτίριο στην κλασική Ελλάδα, με έκταση περίπου 15.000 τετραγωνικών μέτρων.

H Αντιγόνη 441 +, στο θέατρο Αλκμήνη

Με 16 δωρικούς κίονες σε κάθε πλευρά του, το μέγα περιστύλιο των Αιγών είναι το πρώτο του είδους του. Έχει έκταση 4.000 τ.μ., και χωράει 8.000 ανθρώπους.

Οι Ρωμαίοι είχαν κατέστρεψαν το παλάτι το 148 π.Χ.  Η αποκατάσταση της γενέτειρας μιας τόσο εντυπωσιακής αυτοκρατορίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εγκαινίασε το ανάκτορου του ΦιλίπΠου Β' πριν μία εβδομάδα τόνισε  πως «έχει πολιτιστικό και εθνικό χαρακτήρα, διότι επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων».

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της πατρίδας μας. Είναι μια κίνηση η οποία δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σας σε έναν πολιτιστικό πόλο, τολμώ να πω παγκόσμιας εμβέλειας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top