Η όπερα «Μποέμ» καθολικά προσβάσιμη στην Εθνική Λυρική Σκηνή!

Ο Πουτσίνι με τη μουσική του περιγράφει, όλη την παλέτα των συναισθημάτων

Η «Μποέμ» καθολικά προσβάσιμη στην Εθνική Λυρική Σκηνή!

Η όπερα «Μποέμ» καθολικά προσβάσιμη στην Εθνική Λυρική Σκηνή! 27 και 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:30 στην Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Στον κύκλο των δράσεων «Όλοι μαζί στην Όπερα» των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Κύκλος Συναυλιών Μουσικής Δωματίου «Μουσικοί Περίπατοι»

Οι παραστάσεις της όπερας «Μποέμ» στις 27 και 29 Δεκεμβρίου 2023 θα είναι καθολικά προσβάσιμες μέσω των υπηρεσιών της ζωντανής διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, του ζωντανού υπερτιτλισμού με αποτύπωση όλου του ηχητικού καναλιού και της ακουστικής περιγραφής που θα παράσχει η ATLAS E.P. και οι συνεργάτες της.

Οι θεατές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας παρακαλούνται να πραγματοποιήσουν την αγορά των εισιτηρίων τους στα Ταμεία της ΕΛΣ, τηλεφωνικά στο 2130885700 ή με email στο boxoffice@nationalopera.gr.

Για υποβοήθηση στις κρατήσεις που αφορούν τις υπηρεσίες καθολικής προσβασιμότητας, οι θεατές μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την ATLAS E.P. στο 6993507553 ή με email στο askatlasep@gmail.com.

Οι θέσεις για χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας είναι δωρεάν.

Περισσότερα για τη ΜΠΟΕΜ

Ο Πουτσίνι με τη μουσική του περιγράφει, μεταφέροντας με τρόπο συγκλονιστικό στον θεατή, όλη την παλέτα των συναισθημάτων: την ανεμελιά, τη χαρά, τον μεγάλο έρωτα, την απόγνωση. Με τη φετινή παρουσίαση της Μποέμ, η ΕΛΣ τιμά τη μνήμη του Γκρέιαμ Βικ –«του ανρθώπου που έσωσε την όπερα στη Βρετανία», όπως είχε γράψει η βρετανική εφημερίδα Telegraph–, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021. Η πολύ επιτυχημένη ανάγνωσή του στην Μποέμ, τη δράση της οποίας

επέλεξε να μεταφέρει από το Παρίσι του 19ου στην Αθήνα του 21ου αιώνα, έχει δημιουργήσει μια παράσταση ορόσημο για το ελληνικό λυρικό θέατρο.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Ρίτσαρντ Χάντσον, τους φωτισμούς ο Τζουζέππε ντι Ιόριο και την κινησιολογία ο Ρον Χάουελ. Την αναβίωση της σκηνοθεσίας έχει αναλάβει η Κατερίνα Πετσατώδη.


Την παραγωγή διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιμουσικός Οντρέι Όλος, τον οποίο το ελληνικό κοινό γνώρισε από τις προηγούμενες συνεργασίες του με την ΕΛΣ στις όπερες του Γιάνατσεκ Η πονηρή αλεπουδίτσα και Υπόθεση Μακρόπουλου και στον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και την Παιδική Χορωδία η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύει μια πλειάδα σπουδαίων Ελλήνων πρωταγωνιστών της ΕΛΣ. Στον ρόλο του Ροντόλφο ο διακεκριμένος τενόρος της ΕΛΣ Γιάννης Χριστόπουλος, τον ρόλο της Μιμής ερμηνεύει η κορυφαία υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη. Μουζέττα η σπουδαία υψίφωνος της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα, Μαρτσέλλο ο διακεκριμένος βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης και Κολλίνε ο βαθύφωνος της ΕΛΣ με τη διεθνή αναγνώριση Τάσος Αποστόλου. Μαζί τους οι: Νίκος Κοτενίδης, Βαγγέλης Μανιάτης, Κωστής Ρασιδάκις, Θανάσης Ευαγγέλου, Ιωάννης Κοντέλλης και Νίκος Συρόπουλος. Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top